.

Nastavljaju se uhićenja osoba u Travniku povezanih sa drogom

17 Rujan 2016

U nastavku aktivnosti na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a KSB Travnik i OKP PU Travnik, u Travniku su lišili slobode 2 osobe osumnjičene za kazneno djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Radi se o muškarcu inicijala E.R. rođen 1976.godine iz Hadžića i ženskoj osobi inicijala A.M. rođena 1990.godine iz Sarajeva, koji su pronađeni u iznajmljenom stanu u ulici Podmusala u Travniku.

Nakon što je pribavljena naredba općinskog suda Travnik, izvršen je pretres navedenog stana. Tom prilikom je pronađena veća količina različitih materija za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga. Pronađeno je oko 250 grama speeda, oko 500 tabletica ekstazija, oko pola kilograma marihuane, precizna vaga za mjerenje, pribor i tragovi konzumiranja opojne droge, te oko 1500 KM novca u različitim apoenima i valutama, za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

Muška osoba je bila naoružana pištoljem marke Crvena zastava kalibra 7,62 mm, a posjedovao je i 2 okvira municije za navedeni pištolj. Brzom intervencijom službenika Jedinice za podršku MUP-a KSB Travnik osoba je spriječena da upotrijebi navedeno oružje. Radi se o osobi za koju je MUP kantona Sarajevo raspisao operativnu potragu zbog upotrebe vatrenog oružja, te su o njegovom lišenju slobode obaviješteni službenici policije u Sarajevu.

Nad osumnjičenim osobama provodi se kriminalistička obrada, nakon koje će biti predati dežurnom kantonalnom tužitelju na dalje postupanje.

Podsjećamo i na jučerašnje akcije na području Travnika i Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koje su za rezultat također imale zapljenu određene količine droge različitih vrsta, te obavještavamo građane da će policijski službenici će u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim mjerama na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

 

/tnt.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa