.

U prepunoj dvorani "Centra za kulturu" održan 13. Božićni koncert ,,Božić u Travniku”

21 Prosinac 2019

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila u suradnji s Hrvatskim kulturnim centrom Nova Bila uspješno je realizirala još jedan –  trinaesti po redu Božićni koncert ,,Božić u Travniku”.

U prekrasnoj atmosferi do posljednjeg mjesta ispunjene sale Centra za kulturu općine Travnik naši sugrađani su uživali u božićnim i zabavnim skladbama sedam glazbenih sastava s preko stotinu izvođača.

Redom izvođenja nastupili su:

  1. LIMENA GLAZBA „LAŠVA“ NOVA BILA – Last Christmas
  2. DJEČJI ZBOR „RADOST“ HKC-a NOVA BILA – Spavaj Mali Božiću i Sretan Božić
  3. LIMENA GLAZBA „LAŠVA“ NOVA BILA – Najljepše Su Oči Moje Majke (sol. Ilijana Budimir Trupina)
  4. LAMPOŠI i TAMBURAŠKI SASTAV FORTE FORTISIMO
  5. LIMENA GLAZBA „LAŠVA“ NOVA BILA – Jingle Bell Rock
  6. VS LAŠVANSKE DIVE – Ovo Je Naša Krv (sol. Ivana Stupar Janko)
  7. SGŠ JAKOVA GOTOVCA NOVI TRAVNIK – MARGARETA PITIĆ (kl. prof. Jelena Vidović) – Syncopatiom, F. Kreisler.
  8. KLAPA KALELARGA – Adesete Fideles, Dobra Večer Bog Da, Dubrovačka Kolenda, Kad Se Bog Čovik Učini, Kad Se Isus Porodi.
  9. LIMENA GLAZBA „LAŠVA“ NOVA BILA – Muppet Show Parody (Bariton sax solo)
  10. VOKALNA SKUPINA „VITEŠKI AKORDI“ – Oj Pastiri Čudo Novo
  11. LIMENA GLAZBA ,,LAŠVA” NOVA BILA – Latin Gold
  12. LIMENA GLAZBA „LAŠVA“ NOVA BILA – Narodi Nam Se (svi izvođači).

   

Na Božićnom koncertu Limene glazbe po prvi put u ovih trinaest godina nastupio je i jedan inozemni glazbeni sastav, a to su naši cijenjeni gosti iz Zadra – Klapa Kalelarga. Klapa svoj rad zasniva na izvornoj dalmatinskoj klapskoj pjesmi, a pod voditeljskom palicom prof. Dražena Habuša klapa ostvarili su uspjehe na pakoštanskom festivalu ,,Školjka” osvajanjem Zlatne plakete 2013., 2014. i 2015. godine. Pod imenom Kadena pjevali su sa slavnim Jose Carrerasom u Zadru legendarnu pjesmu Kalelarga nakon čega su naziv pjesme izabrali za naziv klape.

Član Kalelarge rođeni Travničanin g. Ivica Marijanović istaknuo je da su članovi klape bili vrlo počašćeni pozivom na ovogodišnji koncert u Travniku, a izrazito su pohvalno govorili o glazbi orkestra Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila naglasivši ,,daleko ste vi od amaterizma”.

Na ovogodišnjem trinaestom božićnom koncertu nastupili su i već tradicionalni izvođači i suradnici Limene glazbe: VS Lašvanske dive, VS Lampoši i Tamburaški sastav Forte fortissimo, Srednja glazbena škola iz Novog Travnika, a po prvi put su nastupili i dragi gosti iz Viteza – VS Viteški akordi, koji su nedavno s Lašvanskim divama potpisali očito plodonosni sporazum o suradnji.

Kapelnik Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila prof. Josip Popović nakon koncerta je bio izrazito zadovoljan izvedbom orkestra kojim ravna, što bi značilo da su ga ,,dobro slušali” protekla tri mjeseca koliko se program pjesama kreira i uvježbava. Spomenimo još i posebnog gosta iz Londona, izvjesnog saksofonista Johnsona Nighta koji je svojim  neobično virtuoznim nastupom do suza nasmijao travničku publiku (naravno bio je to naš Marko Matošević, dugogodišnji član Limene glazbe koji bi, kako stvari stoje, mogao razmisliti i o komičarskoj karijeri!).

Po završetku koncerta organizator je za sve posjetitelje osigurao domjenak u organizaciji uvijek pouzdane gđe. Tanje Mlakić i Cateringa Milano.

Cjelokupni koncert snimala je RTV Herceg Bosne, a promotivni najavni video o koncertu snimila je ekipa portala adrenalin.ba i članovi Kazališta mladih ,,Korifej”.

Organizatori posebne zahvale upućuju donatorima koncerta: Općini Travnik na čelu s načelnikom gospodinom Admirom Hadžiemrićem, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBK i ministru Bojanu Domiću te Federalnom ministarstvu kulture i sporta koji je donator projekta ,,Glazbeni Božić u Lašvanskoj dolini” u sklopu kojeg su realizirani koncerti u Vitezu (4. prosinca) i Travniku (20. prosinca).

Do sljedeće godine i 14. Božića u Travniku svi članovi i djelatnici HKC-a Nova Bila žele vam Čestit Božić te sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa