Ispiši ovu stranicu

Tri sestre koje su rodile isti dan: 'Hrabrile smo se i u trudovima'

11 Studeni 2019

U petak, u manje od dva sata razmaka, Mara Mugoša iz Podgorice postala je četverostruka baka.

Bebe i mame su dobro pa se očekuje da će nakon vikenda kući. - Sve tri smo dobro i bebe su odlično. Još smo malo zbunjene, no zajedno smo u sobi i jedna drugu hrabrimo, kao što smo to radile i tijekom cijele trudnoće, kaže Olivera Mugoša Midžor, jedna od triju sestara iz Podgorice koje su u petak ujutro rodile četvero djece  u razmaku od samo sat i pol, piše 24sata.hr. 

Kako doznaju u bolnici “Danilo I” na Cetinju, mame i bebe su dobro i premjestili su ih na odjel.

- Mame i djeca su odlično, sve se razvija onako kako treba, bez ikakvih problema i ne bi ih trebalo biti. Već jutros smo ih prebacili s intenzivne njege na odjel i sad još samo očekujemo baku - kazala je za 24sata dr. Tamara Jevšin, načelnica Odjela ginekologije i porodništva. 

 | Autor : Privatni album

Još se ne zna kad će mame i bebe kući, no vjeruje se da bi to moglo biti odmah nakon vikenda. Iako su mame još malo zbunjene i umorne, subotu su provele uz puno smijeha i također u željnom očekivanju novopečene bake Mare Mugoša, koja je morala čekati vrijeme za posjete, od 16 sati.

- Ona će se sad baš naveseliti, ali bome i naraditi kada dođe vrijeme da idemo kući - kaže u šali Olivera. 

Baka Mara dala je samo kratku izjavu za javnost, još u petak, poručivši za crnogorski portal Vijesti on-line kratko:

- Ne znam gdje sam, ni na nebu ni na zemlji.

Potom je zamolila da joj mediji daju malo vremena da dođe k sebi. Tako još nema informacija o tome kako slave članovi obitelji. Olivera i njene sestre, blizanke Jasna i Jelena, odlično se snalaze u majčinskoj ulozi i nemaju nikakvih problema s dojenjem, kažu nam u bolnici.

- Podoj je svaka 3 sata i zasad nema problema, uživamo, a i bebice su baš vesele - kaže Olivera, inače ekonomistica po struci. Obje blizanke su frizerke, a Jasna je i vlasnica frizerskog salona Penelope u Podgorici.  

 | Autor : Vijesti online

Još u petak ujutro sve tri bile su pomalo lude od pomiješanih osjećaja brige i sreće, u očekivanju da postanu mame, a onda i da svaka od njih postane - dvostruka teta. Kažu kako se očekivalo da će roditi približno u istom vremenu, no nisu se nadale ovolikoj sreći.

Prva je na redu za porođaj bila Olivera, koja je malo poslije 9 sati rodila Stefanu. Beba je imala 3700 grama, a prilika za veselje prvo je pripala tati Stanku Midžoru.

No mladi roditelji nisu baš imali puno vremena za uživanje u vlastitoj sreći jer su se iznenađenja samo redala. Naime, dotad su već bile počele pripreme za Jasnin porođaj. Kako je ona trebala roditi blizance, tata Milan Rakočević bio je pomalo nestrpljiv. Sve je, nasreću, prošlo bez problema, a bebe su i prilično velike, s obzirom na to da je riječ o blizancima. Naime, Uroš je rođen s 3300 a Anja s 3080 grama. 

Posljednja  je u petak rodila Jelena Vukčević. Ona i suprug Milan postali su roditelji malene Darije, koja je na porođaju težila 3650 grama. 

Dr. Jevšin s ponosom ističe kako su i mame i medicinsko osoblje u petak tijekom porođaja sve odradili kao dobro uigrani timovi, a danas se tako i vesele sreći triju sestara. Naime, sve medicinske sestre s odjela, kao i osoblje s drugih odjela bolnice, dolaze posjetiti mame i bebe i žele se fotografirati s njima.

Mame strpljivo i veselo odgovaraju na sve čestitke i upite medija, a sestre i liječnici paze na to da im ne smetaju barem dok doje bebice.

Inače, sva tri porođaja vodio  je dr. Predrag Jovović, koji je i u subotu obišao mame i bebe, a uz njega su bila još dva ginekologa, anesteziolog i pedijatar.

Sličan slučaj zabilježen je 2015. godine u Irskoj, no tad je razmak između porođaja triju sestara bio više od 12 sati, a jedna je rodila carskim rezom. U bolnici Sveti Duh u Zagrebu u veljači 2016. na isti dan su rodile i dvije Zagrepčanke, sestre Marijana i Martina. Tad su u samo dva sata razlike rođena dva dječaka.