.

„2. Uskrsni GBT košarkaški kup za kadetkinje“ – najbolje djevojke iz Posušja!

21 Travanj 2017

Misija OSCE-a u BiH podržala je „2. Uskrsni GBT košarkaški kup za kadetkinje“ u organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez i Koalicije „Razumijevanje“ Vitez. 

Pored domaćina turnira, Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, sudjelovale su i ekipe KK „Star“ Fojnica, ŽKK „Posušje“ Posušje i KK „Lider“ Gradiška. Pored obilježavanja Dana općine Vitez, misao vodilja turnira bila je i promoviranje tolerancije i omladinskog aktivizma na razbijanju predrasuda.

18035325_10213110914551249_260749686_n

Odigrano su ukupno četiri utakmice turnira, a pobjede su u polufinalnim okršajima ostvarile kadetkinje ŽKK „Posušja“ nad KK Star Fojnica (58-30), te domaćin ŠK „Prvi koš“ Vitez nad vršnjakinjama iz KK „Lider“ Gradiška (59-49). Poslije prve dvije utakmice, prigodnim govorom na ceremoniji otvaranja, turnir je otvorio načelnik općine Vitez, gospodin Tomislav Bošnjak-Matić.

Uslijedile su utakmice za poredak, gdje je više želje za trećim mjestom pokazala ekipa KK „Star“ Fojnica, te pobjedila KK „Lider“ (58-35). U finalu, više strpljenja i preciznosti imale su gošće iz ŽKK „Posušje“, te slavile nad vršnjakinjama iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez (44-36).

18109413_10213110914711253_1533315659_n

U natjecanju šutiranja za tri poena, najbolja je bila Ena Vidović (ŠK „Prvi koš“ Vitez), najbolji strijelac turnira je Vanja Božić (KK „Lider“ Gradiška), a MVP turnira je Petra Bošnjak (ŽKK „Posušje“ Posušje).

Konačni poredak: 1. ŽKK „Posušje“ Posušje, 2. Škola košarke „Prvi koš“ Vitez, 3. KK „Star“ Fojnica, Fair-play ekipa: KK „Lider“ Gradiška“

„Prije svega, zahvaljujemo našim kolegama i prijateljima iz Fojnice, Posušja i Gradiške koji su se odazvali na naš turnir, te odličnom košarkom prezentirali svoj rad. Zahvaljujemo također i Misiji OSCE-a u BiH, koja je podržala naš turnir, te bi bez njihove podrške bilo jako teško ići u realizaciju ovog našeg projekta. Općini Vitez dugujemo zahvalnost na osiguranim terminima u GSD Vitez, te prigodnoj pomoći, kojom smo osigurali ručak za sve sudionike turnira. Našim prijateljima GBT Grafo Balkan Banja Luka, veliko hvala na kvalitetnim i prelijepim majicama. Hvala firmi Frizerland Vitez na prigodnoj donaciji i odličnim poklon paketima za najbolje pojedince turnira. Na medijskoj potpori zahvaljujemo: Radio postaji Vitez, Kanalu 6, kao i portalima BHBasket.ba i NovaBila.info.

Škola košarke „Prvi koš“ Vitez nastavlja organizaciju košarkaških turnira za dječake i djevojčice, te kroz dodatne utakmice omogućava svojim članovima skupljanje dodatnog iskustva, prijeko potrebnog za napredak u ovom prekrasnom sportu. Pridružite nam se, vidimo se u dvorani!“

 

NovaBila.info

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa