.

Sutra u Travniku počinje manifestacija "Šahovsko ljeto 2017"

24 Srpanj 2017

Malom školom šaha te simultanom šahovskom produkcijom, u Travniku će u utorak, 25. srpnja, početi manifestacija “Šahovsko ljeto 2017”, čiji će središnji događaj biti 3. međunarodni šahovski turnir “Travnik Open 2017 – BH Telecom”.

Za sudjelovanje na Turniru, koji će trajati od 26. do 30. srpnja, do sada je prijavljeno oko 100 šahista iz nekoliko zemalja, dok će cjelodnevnu školu šaha pohađati djeca iz više gradova BiH i Hrvatske.

Organizatori manifestacije, predstavnici Šahovskog kluba Travnik, istaknuli su u petak na konferenciji za novinare kako je Međunarodni šahovski turnir “Travnik Open 2017 – BH Telecom” najbolji turnir ovog tipa u BiH, ali i jedan od najboljih regiji.

Turnir smo, zaista, podigli na visoki nivo, tako da će biti uživo popraćen na svim svjetskim šahovskim web siteovima, koji imaju i milijun posjeta dnevno. U našem gradu ne postoji slična sportska manifestacija, s ovako velikim brojem sudionika, koji će u Travniku boraviti pet dana i boriti se za bodove na svjetskoj šahovskoj listi, s obzirom na to da se turnir nalazi u kalendaru Svjetske šahovske federacije (FIDE), kazao je potpredsjednik Glavnog obora Šahovskog kluba Travnik Jasmin Fajkić.

Kako je istaknuto, organizatori su se potrudili osigurati sve potrebne uvjete za sudionike manifestacije “Šahovsko ljeto 2017.”, odnosno Međunarodnog šahovskog turnira, unatoč tome što se suočavaju s financijskim problemima.

Iz proračuna se vrlo malo novca izdvaja za šah, tako da bez sponzora, koje smo sami pronašli, ne bi bilo moguće organizirati ovaj turnir. Generalno se veoma malo pažnje poklanja šahu jer nažalost, kod nas nije prepoznat kao sport u koji vrijedi ulagati, kazao je član Glavnog odbora Šahovskog kluba Travnik Mladen Rajić.

Istaknuto je kako će među sudionicima manifestacije “Šahovsko ljeto 2017” biti i značajan broj mlađih od 18 godina, čime Šahovski klub Travnik želi doprinijeti popularizaciji šaha među djecom i omladinom. /drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa