Ispiši ovu stranicu

DINAMO, HAJDUK I OSIJEK U PLAY-OFFU EUROPSKE LIGE!

04 Kolovoz 2017

Nakon prvaka Rijeke, koji će se boriti za ulazak u skupine Lige prvaka, u četvrtak su sva tri hrvatska predstavnika u Europskoj ligi ostala u borbi za grupnu fazu.

Odd - Dinamo 0:0 (0:0)

Zagrebački Dinamo sačuvao je na gostovanju u Norveškoj prednost stečenu u Zagrebu te s ukupnih 2:1 prošao u posljednje, četvrto pretkolo Europske lige.

U Skienu se mreže nisu tresle, iako su Modri imali svoje prilike za pogodak, da bi zbog dva žuta kartona u samoj završnici ostali bez isključenog Olma.

Dinamo će u ždrijebu play-offa u petak, 4. kolovoza u Nyonu, biti među nositeljima.

Hajduk - Brondby 2:0 (0:0)

Momčad Hajduka pred svojim je navijačima proslavila prolazak u play-off, uz pobjedu nad gostima iz Danske rezultatom 2:0. Prva je utakmica bila završena 0:0.

Oba je pogotka za Splićane postigao Erceg, u kratkom razdoblju između 59. i 63. minute. Prvi je puta dobro reagirao na ubačaj Memolle s lijeve, a potom i na ubačaj Barryja s desne strane.

Hajduk će ždrijeb posljednjeg izlučnog kruga čekati među nenositeljima.

Osijek - PSV 1:0 (1:0)

Povijesnu pobjedu iz Eindhovena (1:0), ostvarenu prošli tjedan, Osijek je u Gradskom vrtu nadogradio novim uspjehom - još jednim minimalnim slavljem.

Nakon Barišića u Nizozemskoj, junak Osijeka ovoga je puta bio Bočkaj, koji je u 25. minuti izvrsno iz slobodnog udarca matirao gostujućeg vratara.

Osijek će u ždrijebu četvrtog pretkola također biti među nenositeljima.

 

/hns/