.

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH upisala prvu pobjedu na SP

29 Kolovoz 2017

Malonogometna reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine igra na 15. svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Oslu od 28. kolovoza do 6. rujna.

BiH ove godine na prvenstvu predstavljaju Nermin Salkanović, Vjeko Matuh, Mevludin Osmanović, Ademir Bajrić, Almir Zulić, Muhamed Golub, Kenan Žunić, Ado Mustafić, predvođeni izbornikom Elmedinom Škrebom, asistentom Vedadom Kovačevićem i volonterom Harisom Okanovićem.

Igrači su mladi iz socijalno ranjivih i marginaliziranih grupa našeg društva, među kojima su beskućnici, prognane i raseljene osobe djeca bez roditeljskog staranja, korisnici smješteni u kolektivnim i izbjegličkim naseljima, kao i pripadnici manjina. - Za mene je ovo veliki izazov. Spreman sam i jedva čekam da zaigram. Nisam nikada imao priliku ići na ovako veliko natjecanje. Imam malo pozitivne treme ali nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate i ciljeve koje smo sebi zadali - izjavio je uoči prvenstva Vjeko Matuh iz Zenice, jedan od igrača.

Prva pobjeda na Svjetskom prvenstvu, Travničanin Osmanović među boljim igračima

Danas je odigrano je i 1. kolo Svjetskog prvenstva u malom nogometu za beskućnike u Norveškoj. Bosna i Hercegovina se uspjela plasirati među 48 reprezentacija, a čast da nastupa za nju ima i 20-godišnji Travničanin Mevludin Osmanović. BiH je upisala i prvu pobjedu na turniru nad reprezentacijom Danske rezultatom 6:4. Osmanović je odigrao cijeli susret.

Uz Dansku BiH se nalazi u skupini s reprezentacijama Poljske, Finske, Austrije i Švedske.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa