.

Željezničar slavio na Pecari u prvoj četvrtfinalnoj utakmici KUP-a BiH

30 Studeni 2017

Široki i Željezničar odigrali večeras na Pecari prvi susret četvrtfinala Kupa BiH, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme duela na Pecari nije donijelo previše uzbuđenja. Igralo se dosta čvrsto sa obje strane, prilika je bilo, ali ne onih izrazitih.

Široki je ušao nešto agilnije u meč. Krenuli su dobro, a prvu šansu nakon pet minuta propušta Wagner, koji se ne snalazi dobro na pet metara od gola i Kjosevski hvata loptu.

Željezničar uzvraća u 11. minuti. Pokušao je Asim Zec, golman Zlomislić sigurno hvata, da bi potom šest minuta kasnije dobro šutirao mladi Hajdarević, a njegov udarac odlazi tik pored gola domaćih.

Potom Široki preuzima igru na sredini terena. Izgledali su dominantno u ostatku prvog dijela i stvorili su dvije dobre šanse. Prvo je u 26. minuti Luka Menalo isprobao šut sa 20-ak metara, neprecizno, da bi u 40. minuti iz slobodnjaka pokušao Baršićić, ali lopta odlazi pored gola.

Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavu je nešto konkretniji Željezničar. Veliku šansu Plavi sa Grbavice imali su 63. minuti kada Ramović iz dobre pozicije šutira, a Zlomislić odličnom odbranom spašava domaće.

Novu veliku šansu gosti iz Sarajeva propuštaju u 72. minuti. Do lopte nakon greške obrane dolazi Asim Zec, šutira, ali Zlomislić sjajno brani.

Široki je sa druge strane imao tek nekoliko poluprilika. Nisu uspjeli domaći da kreiraju onu istinsku šansu pred Kjosevskim, da bi u 87. minuti Željo stigao do vodstva. Rezervista Anel Šabanadžović je pogodio za vodstvo od 0:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 0:1 i Željezničar ima veliku prednost pred revanš narednog tjedna u Sarajevu.

Kup BiH, četvrtfinale:

Široki - Željezničar 0:1 (Šabanadžović 87')

ŠIROKI: Zlomislić, Matić, Barišić, Ćorić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Marković.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Hajdarević, Ubiparip.

/sportsport.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa