Ispiši ovu stranicu

S nizom problema NK Vitez će ipak startati u Drugoj ligi F BiH

14 Kolovoz 2019

Crne slutnje, pa i najave, čak i gašenja NK Vitez, najstarijeg i najpopularnijeg viteškog sportskog kolektiva, ipak se neće ostvariti. Naime, Vitežani su počeli s pripremama, momčad se u hodu formira, „s brda, s dola“, mogli bismo reći, bez ikakvih loših ili zlih namjera. Jer, o ovakvoj situaciji drugačije se i ne može.

Igrači koji su u Vitezu igrali u prošloj federalnoj prvoligaškoj sezoni. Razišli su se, dobili su odriješene ruke, a aktualno rukovodstvo Viteza, njih tek dvojica-trojica na čelu s Draganom Baškaradom ih nije moglo zadržati i da je htjelo. Neke od njih se željelo i htjelo zadržati, ali se mladićima baš ništa nije moglo obećati, čak ni nastavak „života“ Kluba, pa tako ni start u Drugoj federalnoj ligi.

No, zahvaljujući, prije svega, Draganu Baškaradu, preko čijih su se leđa lomili svi problemi NK Vitez, u zadnji čas, nekoliko dana prije početka prvenstva, dao je stručnim radnicima zeleno svjetlo.

„Igrat ćemo“, kazao nam je Dragan Baškarad, ističući kako kako jednostavno nije mogao prihvatiti da se bez borbe klub ugasi, ili u nešto boljoj situaciji, da nastavi rad samo s mladim selekcijama.

„Obavio sam više razgovora s prijateljima gospodarstvenicima, jedan broj njih mi je dao podršku, razgovarao sam i s načelnikom Općine, bez nekih većih uspjeha i rezultata, tek uz obećanje da će Općina ispuniti svoje obveze prema klubu. Treneri, Veseljko Petrović i Robert Perković su se, bez pogovora i postavljanja bilo kakvih uvjeta, prihvatili posla, a podršku nam daje i Nogometni savez Srednjobosanske županije, koji u ovoj sezoni vodi natjecanje u ligi u kojoj ćemo se natjecati. Istina, imamo nekih neriješenih problema (financijskih dugovanja op.a.) s NS F BiH, ali i to ćemo, vjerujem u naredna tri-četiri dana riješiti i u subotu startati u prvenstvu u gostima kod Novog Travnika“, kazao je Baškarad.

Trener Petorvić je rekao kako trenutno na raspolaganju ima dvanaestak igrača, sedmoricu domaćih, uglavnom juniora, uz iskusnog Badrova, nekoliko kadeta koji će igrati s posebnim liječničkim dozvolama i za sada pet-šest igrača koji su pristupili NK Vitezu iz klubova s područja Lašvanske doline.

Zvonimir Čilić / Vitez.info