Ispiši ovu stranicu

Kapetan Travnika Marko Baltić novi igrač hrvatskog prvoligaša NK „Osijek“

30 Rujan 2019

Osamnaestogodišnji Marko Baltić iz Travnika proteklog je vikenda napravio značajan iskorak ka uplovljavanju u profesionalni nogomet. Naime, nakon sjajnih igara u dresu aktualnog člana Prve lige F BiH NK „Travnik“, Marku je stigao poziv iz hrvatskog prvoligaša NK "Osijek", kojemu se priključio koncem srpnja ove godine.

Ovaj već sada vrsni stoper bio je dugogodišnji član Nogometnog kluba „Travnik“, u kojemu je nastupao za kadete i juniore, te seniorski sastav. S juniorskom momčadi Travnika izborio je plasman u Premijer ligu BiH, koju je tijekom prošle godine predvodio kao kapetan i značajno doprinio ostanku juniora Travnika u PL BiH. U isto vrijeme Marko je nastupao za seniorsku ekipu Travnika, gdje je također bio važan igrač u usponu Travnika i povratku u Prvu ligu F BiH. Također, Marko je s nepunih 18 godina bio na okupljanju U-19 reprezentacije BiH, a vrlo je izvjesno kako će uskoro dobiti i novi poziv.

Vrijedi istaknuti kako je predpionirski i pionirski nogometni staž Marko odradio u nogometnoj udruzi „Bubamara“ iz Travnika, nakon čega se priključio ekipi Travnika. Prošle godine proglašen je za najboljim sportašem općine Travnik, ali i Županije Središnja Bosna iz ekipnih sportova. U ranijim godinama redovno je dobivao nagrade kao najperspektivniji mladi sportaš.

„Hvala vam na interesu za novi iskorak u mojoj karijeri. Nemam previše za reći, osim što ću dati sve od sebe da opravdam povjerenje čelnih ljudi u Osijeku i kvalitetnim igrama za juniorski sastav se nametnem prije svega treneru NK Osijek II, a nakon toga želja mi je ući i u krug prvotimaca. Ovim putem se želim zahvaliti i svojim bivšim klubovima, trenerima i suigračima iz Travnika i Bubamare“, kazao je vrlo odmjereno i skromno Marko Baltić za portal Vitez.info.

Marko Baltić u Osijeku trenira s drugom momčadi i stječe iskustvo igranjem za juniorsku ekipu, a s obzirom na njegove sportske, ali i ljudske kvalitete uopće ne sumnjamo kako ćemo ga već uskoro gledati u seniorskom nogometu, na terenima Prve Hrvatske nogometne lige.