.

NOVI POSLOVNI PODUHVAT Nihad Imamović ponudio 12 milijuna KM za "Agrokomerc"

24 Siječanj 2016

Na aukciji prodaje prehrambene industrije "Agrokomerca" u Velikoj Kladuši, čija je početna cijena 3.086.216 KM prijavilo se više zainteresiranih kupaca, a jedan od njih je i sarajevski privrednik Nihad Imamović, vlasnik firme "EIN Natural". 

 

Za srce nekadašnjeg velikokladuškog giganta Imamović je ponudio čak 12 milijuna KM, na usmenom javnom nadmetanju, održanom u petak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.

Vrtoglava cifra

Na osnovu ove vrtoglave cifre, pojedini domaći mediji pisali su da je Imamović novi vlasnik "Agrokomrca", što on u razgovoru za Avazov portal nije potvrdio.

- To ništa nije završeno. Nisam novi vlasnik "Agrokomerca", ne znam otkud ta informacija u medijima. Vjerojatno na osnovu znamenke koju sam ja ponudio u odnosu na ostale. U svakom slučaju, za nekih 15 dana bit će gotova privatizacija Agrokomerca te će se znati i novi vlasnik - kazao je Imamović.

Osim Imamovića za "Agrokomerc" je bila zainteresirana i sarajevska firma "Silsila" koja je ponudila 5,2 milijuna KM, Razvojna banka FBiH koja je ponudila 2,2 milijuna KM te nekoliko drugih firmi koje su ponudile manje iznose.

Poslovna karijera

Poslovna karijera Imamovića izuzetno je uspješna. Zajedno sa Nijazom Hastorom stvarao je kompaniju ASA Holding, no moćnu poziciju generalnog direktora u ovoj kompaniji, zamijenio mirnim umirovljeničkim životom.  

Nakon 2011. povukao se u mirovinu, ali poduzetnički duh nije dugo mirovao pa je sa suradnikom iz bivše kompanije Emirom Ahmetagićem pokrenuo proizvodnju prirodnih sokova koji se na policama marketa mogu naći pod jednostavnom etiketom "Sok".

Radi se o sokovima kompanije "EIN Natural", koja se bavi uzgojem, proizvodnjom i trgovinom najkvalitetnijih sokova od voća i povrća, a koji su vrlo brzo osvojili bh. tržište.

Preporod bivšeg prehrambenog giganta

Ovim poslovnim poduhvatom Imamović je naišao samo na odobravanje. U Velikoj Kladuši pozdravljaju ovaj potez te očekuju nova ulaganja, više radnih mjesta i vjeruju u preporod bivšeg prehrambenog giganta.

avaz.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa