.

Čović: Dogovor o promjenama Izbornog zakona postići do 15. veljače

25 Siječanj 2016

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović očekuje da će konačan politički dogovor o promjenama Izbornog zakona BiH biti postignut najkasnije do 15. veljače kada će biti predat zahtjev za članstvo u EU.

 

Govoreći o promjenama Izbornog zakona, Čović je rekao da je postignut konsenzus o promjenama određenih stvari koje su manje političke, a više pravne i tehničke prirode, ali da su blizu i politička rješenja, iako ona još nisu do kraja precizirana.

“Vjerujem da ćemo političkim dogovorom o izmjenama Izbornog zakona Europi vrlo skoro poslati još jednu snažnu poruku, a to je da smo sposobni samostalno rješavati probleme i da BiH može funkcionirati kao ozbiljna zemlja koja zaslužuje mjesto u velikoj EU obitelji”, rekao je Čović za “Večernji list”.

Čović je istakao da je veliki iskorak BiH na njenom putu u EU učinjen i da je predaja zahtjeva za članstvo u EU 15. veljače u Bruxellesu zasigurno jedan od povijesno važnih datuma u novijoj povijesti BiH.

On je naveo da je predaja zahtjeva sredstvo koje će dodatno intenzivirati proces europske integracije BiH i održati uzlaznu putanju odnosa u BiH, što je posebno potrebno.

Čović je rekao da uskoro očekuje aktivaciju Akcijskog plana za članstvo u NATO, ističući da je to drugo veliko pitanje na kojem se radi, a koje je usko vezano za europski put.

“Članstvo u NATO zasigurno bi, uz opću sigurnost, unaprijedilo obrambene kapacitete BiH i sposobnost Oružanih snaga, kako u vojnom tako i u civilnom smislu, te spremnost za djelovanje u okviru međunarodnih mirovnih misija”, naveo je Čović.

On je istakao da bi tijekom naredne godine moglo biti razmatrano i pitanje reorganizacije Federacije BiH, ocjenjujući da je ona potrebna zbog veće funkcionalnosti, boljeg sustava upravljanja i osiguranja ravnopravosti naroda i svih nacionalno neopredijeljenih građana. /travnicki.ba i vecernji.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa