.

VIJEĆE MINISTARA BiH: Usvojen prijedlog strategije ruralnog razvoja BiH

05 Siječanj 2018

Vijeće ministara BiH jučer je na 128. sjednici usvojilo Prijedlog strateškog plana ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine (2018 – 2021), koji će biti upućen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj proceduri, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić ranije je pozvao na hitno usvajanje strategije ruralnog razvoja BiH, nakon čega je Vlada Republike Srpske posljednjeg radnog dana prošle godine dala pozitivno mišljenje na ovaj strateški okvirni dokument.

Njegovim usvajanjem stvaraju se uvjeti da domaći poljoprivredni proizvođači, putem projekata, dobiju milijunska sredstva iz fondova Europske unije, što će biti još jedna pozitivna vijest koja odražava ukupan progres u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Strateški plan će osigurati široki okvir koji će voditi postupnom usklađivanju poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru BiH s najboljim praksama Europske unije.

Strateški plan ruralnog razvoja u potpunosti poštuje nadležnosti entiteta, a u njegovoj izradi ravnopravno su sudjelovali predstavnici entitetskih vlada, čiji su zahtjevi maksimalno uvaženi.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović o usvajanju ovog strateškog dokumenta u Vijeću ministara BiH obavijestio je Europsku komisiju i nadležne organe u Bruxellesu.

 

 

/hms/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa