.

Danas moguća kiša, upozorenje zbog jutarnje magle na putevima

23 Kolovoz 2018

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu danas će Bosni i Hercegovini prije podne preovladavati sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama u središnjim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake.

Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

BIHAMK: Stanje na cestama

Na dionicama u višim predjelima, kao i uz riječne tokove u jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Deminerski radovi izvode se radnim danima od 08 do 16 sati na dionici magistralnog puta M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud), zbog čega dolazi do polusatnih obustava prometa.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Podjećamo vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa