.

Danas sunčano uz jutarnju maglu, povoljni uvjeti za vožnju uz određene obustave

20 Rujan 2018

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U središnjim i istočnim područjima Bosne po kotlinama lokalno ima magle.

Danas i sutra vrijeme će još priličiti kasnom ljetu, tako da će uglavnom u regiji biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Sokolac 10; Bugojno i Ivan Sedlo 12; Bihać, Livno, Sanski Most i Srebrenica 13; Prijedor i Tuzla 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Jajce, Sarajevo i Zvornik 15; Brčko 16; Stolac 17; Gradačac, Trebinje 19; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno, a u drugoj polovini dana i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se prognoziraju na istoku i sjeveru Hercegovine, zapadu, jugozapadu, istoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

BIHAMK: Stanje na cestama

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, tako da savjetujemo oprezniju vožnju. Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, danas do 18 sati vozila prometuju jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23. rujna, od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave prometa na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave promet će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Radovi na sanaciji mosta aktuelni su na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila voze naizmjenično, jednom trakom

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u tijeku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je promet teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila idu obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimomprometa izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava prometa, do 22.09. od 09 do 13 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa