.

Zašto onaj koji je izdao Hrvate, sada izdaje svoje glasače Bošnjake? Odgovor je vrlo jednostavan

15 Prosinac 2019

Kažu kako je Mario Nenadić dobar momak. Ne znam čovjeka, ali znam da on, ukoliko bude izabran za premijera Sarajevske županije, neće zastupati interese sarajevskih Hrvata, jer ga oni nisu izabrali, već onih koji ga na tu poziciju izaberu, ako ga izaberu, bošnjačke koalicije SDA - SBB - DF. Račune polažeš onom tko te izabere. Njemu odgovoraš i njegovu politiku provodiš. Kad to prestaneš činiti, smijene te. To je tako u politici.

Željko Komšić veli na Face televiziji kako je srušio vlast u Sarajevskoj županiji da bi se u nju vratio sa SDA, jer on između sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, kojemu je Elmedin Konaković, još uvijek akutalni šef Sarajevskog kantona, dao 60.000 maraka iz proračuna za Bošnjačku akademiju znanosti i umjetnosti i Marija Nenadića, sarajevskog Hrvata, izabrao ovog potonjeg.

– To je taj sistem vrijednosti za koji se ja zalažem, objašnjavao je Komšić Senadu Hadžifejzoviću “zašto je izdao.” Što će na to reći Komšićevi logističari iz Islamske zajednice, ostaje vidjeti.

Komšićev sistem vrijednosti je, dakle, da Hrvate biraju Bošnjaci, baš kao što su i njega izabrali kako bi bili njihove sluge. I da to rade uz opravdanje da se bore za državu, koju ta borba drma kao potres Albaniju.

A Komšićeva borba za državu uključuje, po njegovim riječima, još dvije stvari; “Nato i ne dam Čoviću izborni zakon”. To jest ne da Hrvatima da biraju svoje predstavnike.

Iako je uporno ponavljao kako je Predsjedništvo usvojilo “Program reformi”, Senad Hadžifejzović ga je gotovo pa natjerao da kaže kako je to ANP.

- Formalno nije, ali sadržajno je to ANP, ponavljao je Hadžifejzović, dok Komšić nije konačno pupustio: – Eto jest ANP. -E, to sam htio čuti, zadovoljno je odahnuo vlasnik Face TV, kao u onoj narodnoj “što je babi milo to joj se i snilo”.

Ako se na kraju ispostavi kako dokument koji bude poslan u sjedište Sjevernoatlanskog saveza nije “Godišnji akcijski plan za članstvo u NATO-u”, dakle, ne dokument koji BiH vodi u Alijansu, već samo znači suradnju s NATO-om, a da je za članstvo potrebno donijeti novu odluku, kao što tvrdi Dodik, “patrioti” će ostati još jedna stvar u kojoj nije izdao “da neda Čoviću Izborni zakon”, o kojem on neće odlučivati, jer u Parlamentu BiH od njegova tri zastupnika ništa ne ovisi.

Čovjek koji je izdao vlastiti narod i pristao biti bošnjačka alatka za majorizaciju svojih sunarodnjaka, ili nekadašnjih sunarodnjaka, sada je izdao i Bošnjake koji su vjerovali u njegov obraz. To pokazuje i stotine komentara na društvenim mrežama, ali i na Youtube ispod snimke njegovog nastupa na Face televiziji.

Čini se kako su njegovi glasači, Bošnjaci, konačno shvatili da im “bosanski Tito” , ili “gospodin predsjednik države”, kako ga Hadžifejzović netočno oslovljava, prodaje ublehe. Komšić je izdao “raju”, napustio Konakovića i priklonio se Bakiru iz istog razloga zbog kojeg se kandidirao za hrvatskog člana Predsjedništva, kako bi bio alatka bošnjačke majorizacije Hrvata. A taj razlog nije u sferi ideala, već daleko prizemniji - u sferi vlast i benefiti koje ti ona donosi. Pet i pol tisuća u Predsjedništvu BiH, između ostaloga. Kredit od 100.000 maraka se mora vraćati, a gdje ćeš šupljačenjem toliko zaraditi. I to mu je osigurala SDA i IZ preporukom “dva glasa Džaferoviću - jedan Komšiću”.

A SDA, kojoj duguje predsjedničku plaću i sve ono što nosi funkcija člana Predsjedništva, nudi još i puno više, kako bi ovladala “s 3 milijarde u Kantonu Sarajevo”, u preostale 3 godine mandata, nego što mu je Konaković mogao ponuditi - mrvu vlasti njegovim deeflijama, osim u KS i u svim drugim bošnjačkim kantonima, te pride na federalnoj i državnoj razini. Kakvi principi, kakav obraz, kakva država. Ma hajte, molim vas. To su hoštaplerove priče za malu djecu, piše HMS.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa