.

Srednjobosanska županija: Pacijentima omogućiti plaćeni MR pregled u privatnoj poliklinici

02 Veljača 2018

Vlada Srednjobosanske županije dala je preporuku županijskom Zavodu za zdravstveno osiguranje (ZZO) da razmotri mogućnost uspostavljanja suradnje s jednom privatnom poliklinikom u Vitezu, u kojoj bi pacijentima, na teret Zavoda, bili omogućeni pregledi magentnom rezonancom.

Ministar zdravstva SBK-a Nikola Grubešić kazao je da je privatna poliklinika, koja raspolaže MR aparatom, uputila pismo namjere kojim je ponudila suradnju, te je istaknuo da bi pacijentima mogućnost ove dijagnostike bila od velike koristi.

Naši pacijenti trenutno moraju putovati u Zenicu, Sarajevo ili Mostar na ovaj pregled. Često dolazi do kvara na aparatima, pacijenti moraju čekati na red i platiti kotizaciju, a ZZO im ne refundira putne troškove, dodao je on.

Premijer Tahir Lendo ocijenio je kako bi ova nova mogućnost predstavljala veliko olakšanje za pacijente, jer više ne bi morali putovati u druge kantone, a nalaz bi mogli dobiti veoma brzo.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i godišnji plan i program projektiranja, rekonstrukcije i sanacije regionalnih cesta, za što je u 2018. godini predviđeno oko tri i pol milijuna maraka.

Tako je, među ostalim, predviđeno 719.000 KM za rekonstrukciju regionalne ceste Novi Travnik – Pavlovica – Gornji Vakuf/Uskoplje, dok će za regionalni pravac Vitovlje – Travnik – Dolac – Ovnak biti izdvojeno 593.000 KM.

Obraćajući se ministrima, direktor Županijske direkcije za ceste Sulejman Bečirević kazao je kako je svjestan činjenice da su potrebe za rekonstrukciju daleko veće, ali da su financijske mogućnosti ograničene.

 

 

 

/drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa