.

Uručena rješenja za odlazak u mirovinu za 19 bivših radnika “Vitezita”

24 Veljača 2018

Rješenja za odlazak u mirovinu, u petak je u Vitezu dobilo 19 bivših radnika Poslovnog sustava “Vitezit”, koji su ostali bez radnih mjesta 1993. godine.

Novac za uvezivanje radnog staža uplatila je Vlada Federacije BiH iz sredstava od prodaje državnog kapitala, a rješenja o mirovini danas je uručio direktor Federalnog zavoda PIO/MIO Zijad Krnjić.

Predsjednik Udruge radnika neriješenog radno-pravnog statusa “Vitezita” Safet Sivro kazao je Feni kako će 19 bivših radnika “Vitezita” primati mjesečnu mirovinu u iznosu od 434,90 maraka, podsjetivši da je tako riješen njihov dugogodišnji problem.

– Naravno da smo zadovoljni ovakvih ishodom, jer su mu prethodili prosvjedi, pa čak i pješačenje u Sarajevo. Dugo smo na ovo čekali i ljudi su konačno otišli u mirovinu, pa će koliko-toliko moći osigurati egzistenciju sebi i svojim obiteljima – kazao je on.

Istaknuo je kako očekuje da rješenja za mirovinu dobije još 50-ak bivših radnika te da se nada kako će neki od njih pravo na mirovinu ostvariti u ovoj godini.

Direktor Poslovnog sustava “Vitezit” Miroslav Puljić podsjetio je kako je Vlada Federacije BiH krajem prošle godine odobrila sredstva za uplatu zaostalih doprinosa za mirovinsko osiguranje za ukupno 47 radnika.

– Danas su uručena rješenja o mirovini za 19 ljudi. Ostalih 28 su iz ‘Vitezita’ otišli raditi druge firme, a mi smo i prema njima ispunili obveze, odnosno izvršili uplate, čim je Vlada donijela odluku o izdvajanju sredstava – kazao je Puljić Feni.

Ustvrdio je kako bi u ovoj godini u mirovinu moglo otići do 20-ak radnika, koji za to ispunjavaju uvjete, a čekaju na uvezivanje radnog staža.

 

 

/fena/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa