Ispiši ovu stranicu

Nastavak potrage za Harisom Nalčom

04 Listopad 2018

Danas je četvrti dan potrage za Harisom Nalčom, bio je na studentskim pohodima na Prokoškom jezeru, a Policijskoj upravi Fojnica je prijavljen njegov nestanak u nedjelju, 30. rujna, u 19.30 sati.

Potraga za nestalim 36-godišnjim Harisom Nalčom iz Fojnice bit će nastavljena i danas, potvrđeno je Feni iz Federalne uprave civilne zaštite. Kako ističu iz FUCZ-a, ponovo će biti pregledane već pregledane zone ako su sumnjive drugim resursima, a u potragu će na tim područjima biti uključeni i psi tragači.

Na terenu je oko 200 ljudi

Osim pripadnika FUCZ-a, na terenu su i pripadnici Gorske službe spašavanja iz Zenice, lovci, planinari, volonteri, članovi porodice i prijatelji.

Fahrudin Solak direktor Federalne uprave civilne zaštite FBiH potvrdio je da će u današnjoj akciji sudjelovati oko 200 ljudi.

Proteklih dana, iako je bilo izuzetno loše vrijeme, velika magla i smanjena vidljivost, uspjeli smo da pregledamo sve što smo zacrtali, ali nismo našli nestalog Nalču. Danas će nam se u akciji potrage pridružiti i Gorske službe spašavanja iz gradova koje djeluju na ovom području, dodao je Solak.

Solak smatra da to što je nestali Nalčo bio iskusan planinar još uvijek ostavlja mogućnost da je živ i da i dalje tragaju za živim čovjekom.