Ispiši ovu stranicu

IZBORI 2018: HDZ BiH Travnik predstavio kandidate u Gučoj Gori, Brajkovićima i Paklarevu

28 Rujan 2018

Manje od deset dana je do Općih izbora u BiH koji će se održati 7. listopada 2018. godine. Predizborna kampanja svih kandidata je u punom jeku. Kandidati koalicije okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH predvođene HDZ BiH održali su nekoliko skupova na području općine Travnik, predstavljeni su kandidati ispred OO HDZ BiH Travnik dok će se završni skup sa svim kandidatima iz Županije Središnja Bosna predvođeni članom predsjedništva BiH Draganom Čovićem održati 5. listopada 2018. godine u Centru za kulturu Općine Travnik s početkom u 17 sati.

Kandidati ispred OO HDZ BiH Travnik do sada su se predstavili na području općine Travnik u Potkraju, Jankovićima, Brajkovićima, Gučoj Gori i Paklarevu.

U srijedu održani skupovi Zajedništva u župama Brajkovići i Guča Gora

Na samom početku u prostorijama OŠ „Grahovčići“ nazočnim se obratio predsjednik OO HDZ BiH Travnik Bojan Domić koji je izrazio zadovoljstvo da unatoč brojnim problemima u najosjetljivijoj travničkoj župi Brajkovići ima života i želje za ostankom i opstankom, uz napomenu da će politički predstavnici OO HDZ BiH Travnik i dalje brinuti za ovaj kraj koliko god bude u njihovoj moći, da će svoj rad iskazivati kao i uvijek na terenu, a ne kao pojedini koji svoj nerad ispoljavaju na Facebooku blateći jedine koji rade.

Predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik i kandidatkinja za Sabor ŽSB Vlatka Lukić govorila je o urađenim (voda, rasvjeta, putovi, kanalizacija...) i planiranim infrastrukturnim projektima na ovom području, napomenula je da su projekti ovoga kraja svake godine prepoznati kroz proračun Općine Travnik i Županije Središnja Bosna.

Nositelj liste za Sabor KSB Ilija Nakić naglasio je važnost ovih izbora nakon kojih će politički predstavnici HDZ BIH uz potporu birača nastaviti borbu za opstojnost na ovim krajevima. Spomenuo je planirane projekte, mjere koje su urađene u proteklom razdoblju poput povećanje plaća proračunski korisnicima (u obrazovanju, zdravstvu, policiji...), balans u zapošljavanju u MUP-u ŽSB, putna infrastruktura... General HVO Ilija Nakić također je istaknuo da je svjestan ograničenih mogućnosti koje BiH može ponuditi u odnosnu na zapadne zemlje, ali je izrazio nadu i volju da se uz pozitivniju klimu i zajedništvom naroda, političkih predstavnika i gospodarstvenika može graditi društvo dostojno svakoga čovjeka.

Nakon predstavljanja i ostalih kandidata skup je završen s brojnim pitanjima posjetitelja sa zaključkom da će HDZ BiH uz neupitnu potporu župljana Brajkovića i dalje biti na raspolaganju Hrvatima travničkog kraja.

Predstavljanje kandidata nastavljeno je u ispunjenom Domu kulture u Gučoj Gori. U emotivnom govoru kandidata za Sabor KSB i ujedno domaćina sinoćnjeg skupa Nike Grganovića istaknuto je da Guča Gora nikada nije izdala Hrvate Travnika i HDZ BIH. Niko je između ostalog pozvao sve žitelje župe Guča Gora da izađu na izbore i svojim glasom podrže kandidate HDZ BiH i kandidata za hrvatskog člana predsjedništva Dragana Čovića, da ne dozvole da pitanje nastavnog plana i programa na hrvatskom jeziku u školama naše županije bude upitno, da ne bude upitno očuvanje naše tradicije i kulture na što je upravo Guča Gora ponosna.

Kandidatkinja za Zastupnički dom FBIH Dražana Solomun pozvala je posjetitelje na zajedništvo i potporu kandidatima HDZ BIH, posebno je bilo obraćanje najmlađih kandidata na listi Nikoline Bikić (Sabor KSB) i Mateje Cakalin (Zastupnički dom FBIH) koje su svoje vršnjake pozvale da ne budu nijemi promatrači nego aktivni nositelji promjena u društvu s ciljem ostanka mladih u BiH.

Na kraju skupa obratio se nositelj liste za Zastupnički dom PS BiH Nikola Lovrinović koji se osvrnuo na sve dosadašnje probleme zastupnika HDZ BIH na državnoj i federalnoj razini, na medijski linč pojedinih političkih struja i važnost predstojećih izbora za nastavak borbe za opstojnost hrvatskog naroda u BiH i nastavak puta BiH prema Europskoj uniji.

Skup je sinoć održan i u OŠ "Paklarevo", dok će se uoči spomenutog završnog skupa u Travniku održati još skupovi u Docu (1.10.), Novoj Biloj (3.10.) i Pokrajčićima (4.10.) s početkom u 19 sati, priopćeno je iz OO HDZ BiH Travnik.

Galerija slika