.

Vlašić ruši sve rekorde

04 Siječanj 2019

Ni najstariji mještani Vlašića ne pamte gužve kakve su zabilježene za novogodišnje praznike na ovoj bh. planini ljepotici.

Kolone automobila duže od tri kilometra napunile su hotele i džepove turističkih radnika, koji sada zadovoljno zbrajaju rezultate novogodišnjih praznika.

Traže zabavu

Da su svi rekordi oboreni potvrdio je i Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, koji je naglasio da Vlašić odavno nije samo skijaška nego destinacija masovnog turizma.

Otvorenje skijaške sezone i posebno novogodišnji praznici oborili su sve rekorde do sada. Posjećenost je bila iznad svih očekivanja i to je samo još jedan dokaz da je Vlašić postao destinacija masovnog turizma, gdje ljudi ne dolaze samo skijati, nego traže zabavu za cijelu obitelj, rekao je Matošević.

Posebno je istaknuo da su sa skromnim proračunom organizirali vrhunsku zabavu.

Sa samo 4.000 maraka napravili smo novogodišnju zabavu koja je privukla 10.000 ljudi. Dakle, ako se radi strateški, nisu potrebna neka velika sredstva da se organizira dobra fešta o kojoj će se pričati, kazao je Matošević.

Prema njegovim riječima, najbrojniji gosti godinama na ovoj bh. planini su Hrvati, što je i ova godina pokazala.

Staze u funkciji

U posljednje tri godine oni čine više od 50 posto u ukupnoj strukturi stranih gostiju. Također bih napomenuo i našu dijasporu, posebno ljude koji gravitiraju Zenici i Tuzli, a koji su godinama naklonjeni Vlašiću, kazao je Matošević.

Puni hoteli, staze i ski-liftovi u funkciji, pregršt turista sljedećih mjeseci bit će jamac dobre zabave na ovoj planini.

Nastavak dobrog trenda

Prema svim najavama, očekuje se nastavak dobrog trenda i nova rekordna sezona.

Siječanj u vlašićkim hotelima odavno je popunjen, a naredne dane ćemo lansirati novi val propagande kojim ćemo nastojati napuniti veljaču i ožujak, najavio je Matošević.

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa