.

U župi Dolac proslavljen sveti Ante i blagoslovljeno 16 novih vitraja

17 Siječanj 2019

U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Docu kod Travnika svetom misom proslavljen je spomendana svetog Antuna Pustinjaka.

Ovom prilikom blagoslovljeno je 16 novih vitraja koji su urađeni tijekom prošle godine, a o svemu smo prije samog misnog slavlja razgovarali s fra Zoranom Livančićem.

Svetu misu ovog četvrtka predvodio je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene Fra Jozo Marinčić uz pratnju dolačkog župnog zbora i fra Silvia Zlatarevića.

Novi vitraji unijeli su novo svjetlo, toplinu i duhovnost crkvi koja, uz prastare sačuvane postaje križnog puta, sada ima i izuzetno vrijedne vitraje. Iz župe vjeruju da će ovi vitraji i njihova sakralna toplina trajati i duhovno opremati kako dolačku župnu crkvu, tako i vjernike koji će istu poruku duhovne topline prenositi u svoje porodice.

Fra Zoran se zahvalio svim darovateljima koji su podržali izradu vitraja i koji su prepoznali potrebu duha u vremenu u kojem je važnije nego ikada biti vizionar duhovnosti, mira i ljubavi. Prije ugradnje vitra u župnoj crkvi su postavljeni novi prozori kako bi se potom u njih ugradili vitraji kroz protekle dvije godine.

/tntportal.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa