Ispiši ovu stranicu

U Središnjoj Bosni devet prometnih nezgoda

18 Prosinac 2015

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB za 18.12.2015. godine.

 

 

KRIMINALITET

Tijekom protekla 24 sata na području ŽSB prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 3 teške krađe, 1 paljevini i 1 krivičnom djelu oštećenja tuđe stvari.

Dana 18.12.22015.godine oko 00,15 sati u PP Bugojno prijavljena je provalna krađa u podrumske prostorije zgrade u ulici Bosanska u Bugojnu. Odmah je na lice mjesta upućena patrola policije koja je u izvršenju provalne krađe zatekla osobu inicijala D.A. rođen 1994.godine iz Bugojna, te istog lišila slobode. Nakon što se nad osumnjičenim provede kriminalistička obrada, biće podneseno izvješće o počinjenom krivičnom djelu županijskom tužiteljstvu Travnik.


NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici policijske postaje Busovača otkrili su izvršitelja krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“, koje je izvršeno dana 18.10.2015.godine oko 22,00 sata kada je nepoznata osoba putem telefona u PP Busovača prijavila da je u ugostiteljskom objektu „Vip“ u Busovači postavljena bomba. Službenici policije su nakon te prijave izvršili evakuaciju ugostiteljskog objekta, te izvršili KDZ pregled, te utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela utvrđen je osnov sumnje da je isto počinio V.H. rođen 1985.godine iz Busovače, te će protiv njega biti podneseno izvješće županijskom tužiteljstvuTravnik.


JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 1 slučaju učestvovanja u tuči i 1 slučaju naročito drskog ponašanja. U prekršaju su učestvovale 3 osobe.

 

SIGURNOST PROMETA

Dogodilo se 9 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba smrtno stradala.

Dana 18.12.2015.godine oko 03,40 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Brestvosko, općina Kiseljak dogodila se prometna nezgoda u kojoj je došlo do slijetanja s puta vozila marke „VW-Jeta“, registarskih oznaka A20-M-721, kojim je upravljao N.M. rođen 1995.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom vozač je smrtno stradao, a uviđaj u povodu ove prometne nezgode s ciljem utvrđivanja uzroka iste, izvršili su službenici kriminalističke policije PU Kiseljak.

Iz prometa je isključeno 5 vozila i 5 vozača motornih vozila, uručeno je 76 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 125 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine. /o.t./