Ispiši ovu stranicu

Nesreća kod Mostara

19 Prosinac 2015

Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što je jutros oko 10 sati vozilo marke "škoda fabia" vinkovačkih registarskih oznaka sletjelo u Neretvu sjeverno od Mostara.

 

 

Smrtno su stradale dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i T. V. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.), dok se mladić D. R. (1995.) uspio spasiti tako što je isplivao iz Neretve. 

Prema izvorima iz lokalnih medija, stradali su studenti Sveučilišta u Mostaru koji su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

U povodu tragične nesreće, obiteljima nastradalih sućut je uputila rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić.

Po riječima glasnogovornika Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marić, na mjestu događaja su spasilačke ekipe s timom ronilaca koji tragaju za utopljenicima. U međuvremenu je stigla i dizalica koja će pokušati izvući vozilo koje se nalazi na dubini od 10 do 15 metara ispod površine rijeke.

Marić je kazao kako se nesreća dogodila kada je vozilo prednjim dijelom udarilo u brdo, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Nešto iza 17 sati počela je akcija izvlačenja tijela četvoro nastradalih Vinkovčana. Akciju spašavanja provodi Hercegovačka služba spašavanja Mostar, a  prema dostupnim informacijama riječ je o vrlo kompleksnoj akciji. Nakon što se izvuku tijela, pristupit će se izvlačenju automobila. /o.t./