Ispiši ovu stranicu

FUP: U Busovači oduzeto više šasija motornih vozila zbog krivotvorenja brojeva

15 Srpanj 2020

Policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo, tijekom utorka 14.7.2020. godine poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva ‘Fenix’ u cilju dokumentiranja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela ‘Udruživanje radi činjenja krivičnih djela’ iz člana 340., a u vezi s krivičnim djelima ‘Prijevara’ iz člana 294., ‘Krivotvorenje isprava’ iz člana 373., ‘Utaja’ iz člana 290., ‘Zloupotreba položaja ili ovlaštenja’ iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, 14.7.2020. godine izvršene su službene radnje pretresa auto-otpada na području Srednjobosanske županije – općina Busovača, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više šasija motornih vozila za koje postoje osnovi sumnje da je na istim izvršeno krivotvorenje brojeva. Također oduzeta je dokumentacija za motorna vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja predmetnih krivičnih djela.

Vezano za navedeno u prethodnom periodu oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela, te su poduzete druge aktivnosti na dokumentiranju grupe osoba koje su se međusobno udružile s ciljem vršenja krivičnih djela i sticanja protupravne imovinske koristi, na način da su prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, transport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i otuđenje određenog broja motornih vozila.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad, priopćeno je iz Ureda za informiranje Federalne uprave policije (FUP).