Ispiši ovu stranicu

Sadržajan program posljednjeg tjedna manifestacije 13. Travničke večeri

23 Srpanj 2019

Završni tjedan 13. Kulturne manifestacije “Travničke večeri” ponudit će Travničanima, ali i zainteresiranim žiteljima susjednih općina vrlo sadržajan i kvalitetan program. 

Naime, u završnom tjednu posjetitelji će imati priliku uživati u nastupu Tamburaškog orkestra Centra za kulturu, koji će biti održan 24. srpnja na središnjem Gradskom trgu, čiji repertoar obuhvata starogradske, narodne i zabavne pjesme, sevdalinke. Orkestar je, osim u Travniku, zapažene rezultate ostvario i u drugim gradovima naše zemlje.

Već u četvrtak, 25. srpnja na središnjem Gradskom trgu bit će održan koncert “Divanhane”, bosanskohercegovačkog benda koji izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima, koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične glazbe 20. stoljeća. Gosti na ovom koncertu bit će travnički trio Mustra Orchestra koji uglavnom svira instrumentalne, autorske kompozicije, a stil koji preferiraju članovi ove grupe jeste odraz različitih utjecaja kroz koje su prošli u svom glazbenom sazrijevanju. 

Na istom mjestu, kao i prethodna dva događaja održat će se i koncert „Apparenza Acoustic Bend“. Još jedan travnički bend pokazat će kako zvuči spoj zabavne, narodne, tamburaške, dalmatinske i sevdah glazbe, odnosno jednom riečju „sve“ u akustičnoj verziji i to na njihov specifičan način.

"Kantonalna smotra folklora” u organizaciji KUD-a Borac bit će održana u subotu, s početkom u 19 sati, na središnjem Gradskom trgu, a zadnja manifestacija u sklopu “Travničkih večeri” bit će koncert elektronske glazbe "Koncept" u prostorijama objekta „Garbun na Tvrđavi Stari grad, koji će biti održan u subotu, 27. srpnja, s početkom u 21 sat.