Ispiši ovu stranicu

Na CEPS-u u Kiseljaku održana konferencija – Online nastava kao budućnost nastavnog procesa u BiH

04 Rujan 2020

U prostorijama Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka održana je naučna konferencija pod nazivom „Online nastava kao budućnost nastavnog procesa u BiH”.

Konferenciju je organizovala Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ u saradnji sa Ministarstvom nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog Kantona. Na konferenciji je prisustvovalo više od 50 učesnika i izlagača iz osnovnih, srednjih škola, predstavnika visokoškolskih institucija i OSCE-a. Cilj konferencije bila je razmjena iskustava i praksi u organizaciji online nastave u protekloj akademskoj/školskoj godini i unapređenje ili poboljšanje nastavnog procesa za narednu godinu studija.

Sudionicima su se obratili: Pomoćnik ministra nauke, mladih, kulture i sporta SBK Zoran Matošević, viš. sanit. tehn. Silvana Golub (ispred Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK-a) i direktor CEPS-a Pred. VŠ Mirzo Selimić. Uvodničari su bili Prof. dr. Hadžib Salkić i Pred. VŠ Mirza Kulenović. Predavači su: Pred. VŠ Pavao Sović, Mr. sc. Jasna Eminović, Mr. sc. Marija Kvasina i Mr. sc. Amra Mirojević.

Pandemija COVID-19 uzrokovala je mnoge promjene u svim segmentima društva, a na poseban način se to odrazilo u obrazovnom procesu. Uslijedio je rad u potpuno novim okolnostima. Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ je u saradnji sa Ministrstvom nauke, mladih, kulture i sporta SBK s ciljem pružanja podrške u organizaciji online nastave za osnovce i srednjoškolce, kao i visokoškolske institucije organizovala današnju konferenciju, izjavio je direktor CEPS-a Pred. VŠ Mirzo Selimić.

Konferencija je održana uz poštivanje epidemioloških mjera.

 

/centralna.ba/