Ispiši ovu stranicu

Tvrtko Milović: Nad Hrvatima se vrši politička egzekucija, prvi na meti su oni najslabiji, poput Hrvata Sarajeva i Tešnja

02 Lipanj 2022

Tvrtko Milović osvrnuo se na svom Facebook profilu na dva odvojena doogađaja, jedan u Sarajevu a drugi u Tešnju, koji oslikavaju odnos Bošnjaka prema građanima BiH hrvatske nacionalnosti. Njegov osvrt naslovljen "Ima li itko da se prekrsti nad sudbinom Hrvata Sarajeva? Ili je sve ostavljeno Marinku Pejiću i Danijeli Kristić?" prenosimo u cijelosti.

Ispred deset okupljenih, Marinko Pejić (ne fratar, mada su isti po pameti) skrivenu među neboderima otkrio je „Spomen-ploču braniteljima HVO Sarajevo“. Od deset okupljenih, najmanje njih sedam, uključujući i notornog bošnjačkog šovinistu Adila Kulenovića, braniteljima HVO proučilo je – fatihu.

Njih sedam, zajedno sa ostalim prisutnim sigurno nisu predstavnici ni jedne braniteljske udruge iz Sarajeva, a svi ukupno s Marinkom Pejićem ne predstavljaju nikog osim sami sebe.

Ipak, zanimljiv je spomenik kojeg je vlada Kantona Sarajevo financirala sa (čak!) 2500 KM. Radi se o običnoj kamenoj ploči bez ikakve spomeničke, umjetničke ili emotivne vrijednosti. Na njoj nema imena branitelja kojima se kao podiže, niti ima obilježja vojne jedinice u kojoj su poginuli. U potpisu ploče samo je udruga Marinka Pejića čiji je jedini član.

Naravno, da bi se čak i ovakva bijedna ploča podigla morao je biti zadovoljen osnovni uvjet – da je na njoj ratni grb Armije BiH.