Ispiši ovu stranicu

Priča o vjernim navijačima iz Travnika koji godinama diljem svijeta prate hrvatsku nogometnu reprezentaciju

17 Siječanj 2017

Hrvatski nogometni savez je na svojoj službenoj stranici objavio nesvakidašnju priču o vjernim navijačima Vatrenih. Mirjana Akrapović i Dragan Lukić iz Paklareva kraj Travnika vjerni su navijači hrvatske reprezentacije, prate je diljem svijeta, a bili su na China Cupu u Nanningu.

Hrvatska nogometna reprezentacija na prijateljskom je turniru u Kini snage odmjerila s Čileom i Kinom, dva puta odigrala neriješenih 1:1 te izgubila na jedanaesterce, a podršku s tribina pružili su joj i branitelji Mirjana Akrapović i Dragan Lukić. Mirjana i Dragan trenutačno žive u Švedskoj, ali navijačka ljubav prema Vatrenima vodi ih po cijelom planetu.

"Mi smo za švedske pojmove obični radnici u tvornici aluminija s prosječnim primanjima, ali dok netko voli kupovati nove automobile, mi volimo putovati te upoznavati nove ljude i običaje. Čuvamo ulaznice, fotografije, možda uskoro napravimo i neki album".

Niti oko puta na China Cup u Nanning nisu dugo dvojili te su reprezentativci i na jugu najmnogoljudnije zemlje svijeta imali potporu s tribina.

"Nije bilo teško odlučiti doći na China Cup. U Kinu se možda dođe jednom u životu, a za Hrvatsku bismo išli i dalje od Kine. Odlično smo se osjećali u Nanningu, Kinezi su nas sjajno dočekali i sve nam je bilo super. Vidjeli smo parkove, jezera, zoološki vrt, grad je savršen. Ljudi su susretljivi, žele pomoći. Prehrana je specifična, ali bili smo i na jednoj pravoj kineskoj večeri", ispričali su.

"Rezultati Hrvatske također su bili dobri, nisu ovo kvalifikacijske utakmice, zar ne? Oni su naša velika ljubav i kad gube i kad pobjeđuju. Nismo poraženi, a samo je nedostajalo sreće u jedanaestercima", dodali su Mirjana i Dragan.

Među najboljim hrvatskim nogometašima kao najdraže izdvajaju bivšeg kapetana Srnu, borca Perišića, zvijezdu Modrića i nepokolebljivog Mandžukića, a saželi su i najbolje i najgore dojmove sa svojih prijašnjih putovanja na utakmice reprezentacije.

"Svidio nam se Izrael, i zbog vjerskih razloga. Dojmilo nas se proživjeti sva ta duhovna iskustva o kojima smo učili od malih nogu, a još smo i dobili utakmicu tamo. Naravno, odlazak u Brazil bio je poseban doživljaj, kao što je sada bila i Kina. Najgora nam je bila Grčka, tamo su nas i napali. Turci su, primjerice, bili vrlo korektni, čak nam je i policajac u autobusu čestitao na pobjedi 3:0 u doigravanju", prisjetili su se. /hns-cff.hr/