Ispiši ovu stranicu

Travnik sutra protiv Sarajeva ima generalnu probu pred nastavak sezone

19 Veljača 2016

Nogometaši Travnika privode kraju zimske pripreme tokom kojih su upisali tri pobjede (Sutjeska 1:0, Zmaj 3:0, Sloga 4:1), te po jedan remi (Novi Travnik 2:2) i poraz (Dugopolje 0:1). Trener Darko Vojvodić izrazio je zadovoljstvo i umjereni optimizam, te pohvalio rad nogometaša i atmosferu u ekipi.

 


- U dosadašnjih mjesec dana priprema uradili smo mnogo, ali ostaje utisak da bih bio sretniji da smo krenuli raditi ranije. Ipak šta je tu je, baš kao i na početku optimizam me ne napušta. Uigravali smo tim sa dosta prinova što je izuzetno teško i zahtijeva više vremena, ali moram pohvaliti sve igrače koji su napore podnosili bez imalo nervoze. Novajlije su se vrlo brzo uklopile i biće sve bolji, jer se radi i kvalitetnim pojačanjima, kaže Vojvodić.

Veziri sutra imaju generalku protiv Sarajeva na Piroti, mada ih u prvom kolu nastavka očekuje gostovanje na Bilinom polju. Vojvodić još nije potpuno odredio početni sastav, a priznaje da mu tako nedostaju dva igrača na zamjenskim pozicijama. Utakmica počinje u 14:30 sati uz besplatan ulaz.

- Utakmica sa Sarajevom je ranije ugovorena, mada bi nam bolje došla neka gostujuća provjera zbog Čelika. Još nismo definitivno odredili početni sastav i to ćemo znati nakon susreta sa Sarajevom, ali i ovisno o zdravstvenom biltenu. Konkurencija je jaka i imamo po dva igrača na svakoj poziciji, izuzev na golu i lijevom boku, pa bi bilo dobro poduplati i te uloge, rekao je Vojvodić./avaz.ba/

 

Izvor fotografije: avaz.ba