Ispiši ovu stranicu

Adis Nurković, čuvar mreže NK Travnik: Poraslo nam je samopouzdanje poslije Čelika

04 Ožujak 2016

Nogometaši Travnika pripremaju se za utakmicu 20. kola koja se igra u subotu, 5.ožujka na terenu stadiona Pirota. Ovaj vikend protivnik Vezirima je direktni konkurent u borbi za opstanak u Premijer ligi, ekipa Rudara iz Prijedora.

 


Biti će to teška utakmica, a obje ekipe priželjkuju pobjedu kao trunku spasa za mogućnost opstanka. Nogometaši Travnika svakako su favoriti i obećavaju navijačima da će u subotu imati priliku da gledaju sjajnu utakmicu uz neizostavnu pobjedu.

Vratar Vezira, Adis Nurković, optimističan je pred ovaj susret, i obećava da, on i suigrači, neće iznevjeriti povjerenje šefa stručnog stožera Daraka Vojvodića:

- Nakon utakmice sa Čelikom sigurno da nam je poraslo samopouzdanje i da ćemo lakše igrati iduće kolo protiv Rudara. Međutim, mi moramo da gledamo iz utakmice u utakmicu i borimo se svaki bod. Vjerujem da Rudar dolazi da pokuša osvojiti neke bodove, obzirom da su nastavak sezone otvorili loše, porazom od Drine.

- Nas interesuje samo pobjeda, jer smo u takvoj situaciji da ni pod koju cijenu ne smijemo gubiti bodove na našem terenu. Obećavam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu i da ne iznevjerimo povjerenja trenera Vojvodića.

Očekuje se dolazak većeg broja navijača, obzirom da je prva domaća utakmica nakon prvenstvene pauze:

- Svi smo zdravi i spremni, tako da svi punim kapacitetima ulazimo u ovu utakmicu. Pozivam sve one koji vjeruju u nas i žele iskreno da nas podrže da u subotu budu naš dvanaesti igrač. /sportavaz.ba/

 

Izvor fotografije: sportavaz.ba