Ispiši ovu stranicu

Poraz Travnika od Mladosti

30 Travanj 2016

Mladost je u Doboju kod Kaknja ostvarila veliku pobjedu protiv Travnika (2:1) u 27. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovaj trijumf znači im opstanak u društvu najboljih.

 

Već u petoj minuti Smajić je uposlio Zeca, koji je sam izašao pred vratara domaćih, ali je loše šutirao. Šišić je pokušao u 22. minuti, ali bezuspješno. Dilaver je u 29. minuti zatresao mrežu Travničana za vodstvo Mladosti. Dilaver je prvo pogodio prečku, a lopta mu se odbila na glavu, te je iz drugog pokušaja pogodio.

Kouadio i Jelić su u posljednih desetak minuta prvog poluvremena imali sjajne šanse za Travnik, ali se na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Mladosti. Nakon samo četiri minute igre u drugom dijelu utakmice Travnik je izjednačio, a pogodak je postigao Zec, koji se nalazi u sjajnoj formi.

Dilaver je u 55. minuti propustio odličnu šansu za Mladost. Deset minuta poslije Zec mogao doći i do drugog gola, ali golman domaćih odlično je odbranio. U 69. minuti Šišić je pokuša sa nekih sedam-osam metara, no Nurković je sjajno zaustavio njegov udarac.

Zec je bio u novoj šansi u 71. minuti. Zaimović je pokušao u 72. minuti, ali je odbranio Hadić. Neudgo nakon toga šutirao je i Husić, no promjene rezultata nije bilo. U 87. minuti Mladost je došla do velike pobjede, a za 2:1 pogodio je Kovač. S ova tri boda Mladost je sigurna u društvu najboljih, a Travnik je može se slobodno reći otpisan. /scsport.ba/

 

Izvor fotografije: scsport.ba