Ispiši ovu stranicu

Posljednji kvalifikacijski dvomeč: Zrinjski pred krcatim tribinama igra utakmicu generacije

18 Kolovoz 2022

Pred nogometašima Zrinjskog večeras je prvi od dva ogleda sa slovačkim prvakom Slovanom u playoffu Konferencijske lige.

Ako Plemići”preskoče i ovo prepreku izborit će nastup u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja što do sada nije uspjelo niti jednoj momčadi iz Bosne i Hercegovine.

- Imamo priliku generacije da napravimo nešto što do sada nije zabilježeno u bh. nogometu i nadam se da ćemo u tome uspjeti u ove dvije utakmice - najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Po njegovim riječima, Slovan je iznimno kvalitetan protivnik, momčad u kojoj nastupa 11 reprezentativaca.

- Gazda puno ulaže u momčad i nije mi svejedno kada vidim njihov sastav i gdje su sve igrali, ali nogomet je prelijepa igra u kojoj nisu važni budžeti i imena igrača već je važno kakav si u datom trenutku na terenu i mislim da imamo šanse - poručio je trener Zrinjskog.

Što se tiče igračkog kadra, Jakirović će moći računati na povratnike Memiju, Mandića i Ćorluku, nova imena Zubairu i Marandici nisu još dobili radne dozvole, a veliki hendikep za Zrinjski bit će neigranje Nike Jankovića zbog akumuliranih kartona.

U Mostaru vlada veliko zanimanje za utakmicu i sve ulaznice razgrabljene su istoga dana kada su puštene u prodaju.

- To govori da nam je mali kapacitet stadiona, mislim da bi bilo i tri puta više gledatelja, ali situacija je takva kakva jest. Drago mi je što u ovakvoj važnoj utakmici igramo kući i zato smo odgodili postavljanje hibridnog travnjaka. Ljudi su osjetili da nam treba podrška, a ta podrška nikada nije bila upitna – kazao je Jakirović.

 

 

 

 

 

 

Dnevnik.ba