Ispiši ovu stranicu

BiH otvorila granice za sve susjedne zemlje

29 Svibanj 2020

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, a na inicijativu Granične policije BiH, 28. svibnja 2020. godine donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima susjednih zemalja, i to Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ova odluka stupila je na snagu danom donošenja, priopćeno je danas iz Granične policije BiH.

''Također, jučer je precizirano da stranci zbog poslovnih obveza mogu ući u BiH pod uvjetom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH te da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus SARS-CoV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska'', priopćeno je.

''Vijeće ministara je informiralo i da 1. lipnja ove godine prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje sa zračnih luka u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti. To znači da se od 1. lipnja otvaraju granični prijelazi na zračnim lukama u BiH te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih tijela u BiH'', priopćeno je.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnevnik.ba