Ispiši ovu stranicu

Novi prijedlog za toplifikaciju Novog Travnika - građani sufinancijeri?

15 Ožujak 2016

U utorak je održan sastanak predstavnika UNIS ENERGETIKE, Općine Novi Travnik i predsjednika Mjesnih zajednica s ovog područja.

 


Cilj sastanka bila je prezentacija novog prijedloga financiranja sustava daljinskog grijanja u Novom Travniku.

Poduzeće UNIS ENERGETIKA je u infrastrukturu u našem gradu, do sada, uložilo tri i pol milijuna, a za nastavak investiranja potrebno im je oko šest milijuna konvertibilnih maraka (KM), a koje, kako su izjavili na ovom sastanku, nisu u mogućnosti nabaviti.

Prijedlog je uključiti građane u financiranje na način da će, jednokratno, platiti iznos od 30,00 KM po metru četvornom stambene površine, UNIS ENERGETIKA će sva uložena sredstva vratiti korisnicima kroz smanjenje cijene grijanja u iznosu od 20 posto u vremenskom razdoblju od deset godina, izjavio je Almir Glamočanin rukovoditelj podružnice Novi Travnik i Travnik.

U praksi to znači da bi za stan veličine 50 četvornih metara cijena priključka na sustav grijanja iznosila oko 1750,00 KM s PDV-om.

Za ovaj iznos UNIS ENERGETIKA će grijanje dovesti do vrata svakog korisnika i osigurati priključak s individualnim kalorimetrom te će građani plaćati onoliko koliko potroše.

Iz Općine su, kako kažu svjesni da se problem grijanja mora riješiti na način da je to prihvatljivo kako za investitore i Općinu tako i za građane. Dodaju kako imaju u vidu i nedostatak drva za ogrjev, pa je grijanje opcija prema kojoj se mora ići, ali se "modalitet morati dogovoriti". /drukciji.ba/

 

Izvor fotografije: drukciji.ba