Ispiši ovu stranicu

Novi Travnik: Za kružni tok u proračunu 130.000 KM, građani skeptični, uklonite ruglo sa ulaza u grad

06 Svibanj 2019

Nakon nekoliko godina improvizacije zbog koje je većina građana negodovala, Novotravničani bi uskoro mogli dobiti novi kružni tok.

Naime, u ovogodišnjem općinskom proračunu planirano je 130.000 KM za izgradnju kružnog toka na ulazu u grad, pa bi ruglo na početku grada konačno moglo biti uklonjeno. Improvizirani odbojnici, vreće sa pijeskom postavljene da pridržavaju prometne znakovi konačno bi mogli postati prošlost.

Građani su godinama negodovali, vlast ih nije slušala, a ovogodišnji rasplet događaja iznjedrio je angažman novih vijećnika okupljenih oko HDZ-a BiH, koji su zapravo politički se uspjeli izboriti da se projekt uvrsti u proračun.

I ovaj put građani su nam kazali kako ne vjeruju dok ne bude završeno.

Po gradu grade parkinge a na ulazu u grad stavili vreće pijeska da čuvaju znakove. Ono je ruglo grada i ulice su nam pune rupa, kazali su građani s kojima smo razgovarali.

Ipak, to ne znači ništa dok radovi ne krenu, obzirom na brojna dosadašnja iskustva i projekte koji se „kisele“ u proračunu po nekoliko godina, a nikada nisu završeni, iako su za neke sredstva osigurana od drugih razina vlasti ili Republike Hrvatske.

/drukciji.ba/