Ispiši ovu stranicu

Vlada SBŽ-a utvrdila Nacrt proračuna u iznosu od oko 219 milijuna KM

08 Studeni 2019

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) utvrdila je danas Nacrt proračuna za 2020. godinu, koji je planiran u iznosu od 219.008.468 KM.

Ministrica financija SBŽ-a Mirjana Plavčić potvrdila je novinarima da je, prema ovom nacrtu, najveći dio proračuna, njegovih 62 posto, planiran za plaće, naknade i doprinose uposlenih.

- Najveći dio ide za plaće, ali želim ukazati na zanemariv rast od 1,1 posto uposlenih u javnoj upravi i zanemarivo povećanje osnovice za plaće, od 1,17 posto, i to je tih pet KM - kazala je.

Plavčić je na sjednici Vlade, među ostalim, navela da su porezni prihodi veći za 6.6 milijuna maraka i da je proračun realno planiran.

- Nacrt pokazuje kako je i ovogodišnji proračun stabilan i realno planiran. Ovo je maksimum što smo mogli uraditi. Proračun iz godine u godinu sve više dobiva dimenzije razvojnog i sadašnja Vlada učinit će sve kako bi korisnici proračuna i svi stanovnici SBŽ-a bili zadovoljni - naglasila je.

Kako je rečeno, kapitalni transferi za 2020. godinu planirani su u iznosu  od 5.2 milijuna KM, tekući transferi u iznosu od 34.5 milijuna KM, kao i prijenos neutrošenih sredstava za rekonstrukciju regionalnih puteva u iznosu od 3.6 milijuna KM