Ispiši ovu stranicu

Novi Travnik: Zbog zaraženog korona virusom blokirane zgrade firme BNZ TMiH i soliter u centru grada

22 Ožujak 2020

Nakon prvog slučaja korona virusa blokirana je cijela zgrada poduzeća BNT TMiH te soliter na Trgu zlatnih ljiljana u Novom Travniku.

Kako je kazao resorni kantonalni ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić, firma trenutno ne radi, a u samoizolaciju su poslani svi ljudi koji su imali kontakt sa zaraženim, a i članovi njihovih obitelji.

“Zgrada poduzeća je blokirana, sve kontakte smo poslali u samoizolaciju, sad čekamo hoće li se pojaviti simptomi”, rekao je Matić.

Prema njegovim riječima, zaraženi je već nekoliko dana u samoizolaciji, no činjenica da je proteklo toliko vremena od sastanka u “Igmanu” i da je tek nekoliko dana u samoizoalciji označava zvono na uzbunu i potencijalno širenje virusa među građanima.

Više o epidemiološkim rizicima nismo uspjeli saznati obzirom da direktor kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Sead Karakaš bira novinare kojima će se javiti- prenosi drukciji.ba.

Stožer Civilne zaštite općine Novi Travnik zasjedao je jutros i donio niz odluka neophodnih za funkcioniranje života u zajednici i zaštiti stanovništva od mogućeg širenja koronavirusa, a sukladno naredbama Kantonalnog štaba CZ od 22. ožujka ove godine, prenosi tntportal.ba

Kako je potvrđeno da je na području općine Novi Travnik jedno lice zaraženo koronavirusom, nalaže se građanima da poduzmu sve potrebne mjere na dezinfekciji i samoizolaciji.

MUP SBK odmah će izvršiti izolaciju solitera na adresi Trg zlatnih ljiljana pri čemu neće biti dozvoljen izlazak stanara iz zgrade niti ulazak u zgradu.

Izolirat će se i zgrada firme BNT TMH, a svi radnici i članovi njihovih porodica pozivaju se da primjene mjere samoizolacije, a ukoliko primjete bilo kakve simptome bolesti da se jave u JU Dom zdravlja Novi Travnik pozivom na 030/792-500 ili na 030/792-600

Tijekom vikenda vršena je dezinfekcija i pranje gradskih ulica sa čim se nastavlja i dalje, stoji u odlukama Stožera CZ Novi Travnik.

 

izvori: drukciji.ba, tntportal.ba