Ispiši ovu stranicu

Proslava Uskrsa pod režimom koronavirusa: Papa će održati obrede bez vjernika

30 Ožujak 2020

Papa Franjo će obrede Velikog tjedna održati u bazilici Sv. Petra i na trijemu ispred bazilike na Trgu sv. Petra, ali bez fizičke prisutnosti vjernika.

Kao što smo 27. ožujka vidjeli papu Franju kako bez fizičke prisutnosti vjernika moli na trijemu ispred bazilike Sv. Petra kao odgovor na pandemiju virusa Covid-19, tako će biti i tijekom svih obreda Svetog tjedna.  U nedjelju 5. travnja, na Cvjetnicu, papa Franjo će održati misu u 11 sati u bazilici Sv. Petra bez fizičke prisutnosti vjernika.

Na Veliki četvrtak, 9. travnja, misa Večere Gospodnje će se održati u 18 sati, a na Veliki petak, 10. travnja, u 18 sati Papa će predvoditi misu Muke Goispodnje, a 21. sat obred Križnog puta će se održati na trijemu bazilike Sv. Petra i bez fizičke bez prisutnost vjernika, umjesto pokraj Koloseuma gdje se po tradiciji okupljalo više tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Na Veliku subotu, 11. travnja, obred bdijenja započet će u 21. sat. Na Uskrs će papa Franjo obred započeti u 11 sati, nakon kojeg će udjeliti blagoslov Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi).  Koronavirus je nametnuo način održavanja obreda na Veliki tjedan. Već je taj Uskrs nazvan “iza zatvorenih vrata”. 

 

vecernji.ba