Ispiši ovu stranicu

Hrvati Travnika pokrenuli akciju za izgradnju kuće od temelja do krova jednoj obitelji u Banovini

03 Siječanj 2021

Nakon strašne tragedije koja je pogodila područje Banovine u Republici Hrvatskoj svakodnevno svjedočimo teškim trenucima u kojima se nalaze žitelji navedenih područja.

Brojne udruge, pojedinci pa i države su ponudile svoju pomoć, a jedna od akcija koja se ističe s područja Bosne i Hercegovine svakako je „Hrvati Travnika za Banovinu“ Hrvata Travnika koji su odlučili u cijelosti obnoviti, odnosno napraviti kuću jednoj obitelji iz područja pogođenih potresom.

Travnički Hrvati tako će biti prvi iz Bosne i Hercegovine koji će napraviti kuću jednoj obitelji na području Banovine, a sukladno primjerima dobre prakse pojedinih gradova u Republici Hrvatskoj odlučili su ići na ciljanu pomoć stradalima u Petrinji, Glini i Sisku. Prema informacijama s terena, od dežurnih službi i dužnosnika iz pogođenih sredina, Travničani su odlučili pomoći jednoj obitelji i preuzet će obvezu izgradnje jednog obiteljskog doma, od temelja do krova.

Akciju su već odlučili podržati i brojni Travničani, kako iz Travnika, tako i iseljeništva, pojedinačno, ali i kroz udruge u kojima djeluju.

Također, i svi koji žele podržati ovu akciju materijalno moći će to učiniti uplatom na žiro račun Udruge „Čuvarice tradicije“ 3386702240375660 i Devizni račun IBAN: BA393386704840392081, SWIFT: UNCRBA 22 – UniCredit Bank d.d., podružnica Travnik.

Za donaciju građevinskog i ostalog neophodnog materijala možete na broje telefona +387 (0)63 364 868 kontaktirati Ivu Kolendu – Cicu, koji će koordinirati ovom akcijom.

„Tijekom narednih dana otići ćemo na teren te provjeriti stanje, donijeti odluku koju ćemo kuću obnoviti. U svakom slučaju to će biti višečlana obitelj, a svakako ćemo biti u dogovoru i s nadležnim institucijama u Republici Hrvatskoj. Cijeli postupak će biti potpuno transparentan, s direktnim i trenutnim informacijama kako bi građani mogli vidjeti kolika su sredstva prikupljena u određenom trenutku“, potvrdio je za medije Ivo Kolenda – Cico.

Osim novčanih sredstava, u što većoj količini, osigurat će i potreban građevinski materijal, a izabrat će i građevinsku tvrtku koja će obaviti sve neophodne radove.

Na ovome Hrvati Travnika ne misle stati, najavljuju da pripremaju i druge aktivnosti, ali o tomu će izvijestiti javnost blagovremeno.