Ispiši ovu stranicu

IN MEMORIAM: Preminula Ružica Vukoja, dugogodišnja profesorica KŠC "Petar Barbarić" Travnik

14 Siječanj 2022

Objavu Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik povodom smrti djelatnice Ružice Vukoja prenosimo u cijelosti.

S velikom tugom javljamo vam da je naša uvažena profesorica Ružica Vukoja preminula jučer 13. siječnja 2022. godine nakon duge i teške bolesti.

Neka vjera u život vječni bude utjeha u ovim teškim trenucima.

Djelatnici i učenici Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik ostali su bez dugogodišnje profesorice, kolegice i prijateljice Ružice Vukoja koja nas je napustila 13. siječnja 2022. godine.

U Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ Travnik radila je od 1. rujna 2000. godine na mjestu profesora kemije nakon što je diplomirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Profesorica Vukoja obavljala je svoj poziv nastavnika savjesno i odgovorno. Svakodnevne odgojno-obrazovne zadaće te uloge razrednika trudila se obaviti punim srcem i stručno zalažući se za dobrobit svakog učenika.

Tijekom radnog vijeka ostvarila je zapažene rezultate i pokazala izniman trud i zalaganje u obavljanju svih školskih aktivnosti te izvrsnu suradnju s djelatnicima i roditeljima učenika.

Sudjelovala je na velikom broju seminara u cilju stručnog usavršavanja, u radu Aktiva kemije i biologije u Centru te bila predsjednica Aktiva na nivou Sustava katoličkih škola za Europu. Ljubav prema zanimanju nastavnika i kemiji prenosila je na stručnim predavanjima održanim kolegama i učenicima te kroz mentorstva studentima i pripravnicima. Posebno se isticala energija koju je ulagala da bi približila učenima svoj predmet kroz nastavu i sekciju Kreativna kemija. Svi koji su ikada posjetili školske manifestacije, osobito Dan otvorenih vrata, zadržali bi se duže od očekivanog upravo s učenicima te sekcije.

Cjeloživotno učenje profesorica Ružica Vukoja nastavila je nizom aktivnosti i suradnji kao što su provedba odgojnog-obrazovnog istraživanja za Nadbiskupski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ Sarajevo, recenzije udžbenika kemije za Zavod za školstvo Mostar, izrada, revizija i inoviranje Nastavnog plana i programa Sustava katoličkih škola za Europu te organizaciju školskih i općinskih natjecanja iz kemije.

Predanost i dugogodišnji trud u radu s učenicima prepoznat je i nagrađen Priznanjem za posebno zalaganje i doprinos radu Škole, promaknućem u zvanje mentor na razini Sustava katoličkih škola za Europu te Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna.

U sjećanju na provedene dane u prostorijama Škole, opraštamo se od drage Ružice koja je ostavila neizbrisiv trag u srcima generacija učenika te kolega djelatnika.

Pogođeni tugom, Katolički školski centar „Petar Barbarić“ Travnik, izražava duboku sućut obitelji Vukoja. S vjerom u vječni život želimo osnažiti nadu da odlazak nije kraj puta, nego ulazak u novi svijet gdje ćemo se jednom susresti.

Osmrtnice iz Kantona Središnja Bosna | Osmrtnice KSB

Uredništvo portala obitelji, prijateljima i kolegama pokojne Ružice upućuje iskrenu sućut.