.

Svečana ceremonija predstavljanja prve Škole izvrsnosti u Bosni i Hercegovini i regiji te otkrivanje table izvrsnosti, održana je u srijedu, 27. travnja 2022. godine u prostorijama JU Mješovita srednja tehnička škola Travnik.

U sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru danas je potpisan Ugovor za izgradnju prve dionice brze ceste Lašva-Travnik-Jajce, od poslovne zone Vitez do Nević Polja. Ugovor su potpisali Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH i Mario Bevanda, predstavnik tvrtke Hering d.d. Široki Brijeg. Potpisivanju ugovora nazočio je i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

Humanitarnu akciju koju je pokrenula sekcija Crvenog križa, a realizirana je uz pomoć naših učenika i djelatnika jučer je privedena kraju, navode iz OŠ "Bila".

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 7.4.2022., OŠ“Bila“ uz donaciju firme Nobil iz Nove Bile danas su posjetili i darovali Odjel psihijatrije i Odjel neurologije u bolnici Travnik te Odjel neurologije bolnice „ Dr. Fra Mato Nikolić“ Nova Bila.

Korizma je vrijeme priprave za slavlje Vazma. Pozvani smo intenzivnije slušati Božje riječi i proročki poziv na obraćenje, dublju spoznaju krštenja, živjeti iskustvo pomirenja s Bogom, braćom i sestrama te posegnuti za „oružjem kršćanske pokore“: molitvom, postom i dobrim djelima.

U sklopu manifestacije "Dan općine Travnik 2022." u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Docu 8. travnja 2022. godine održat će se koncert duhovne glazbe "Puče moj" vokalnog sastava "Ad Libitum".

Sporazum o suradnji oko izrade Prijedloga kurikuluma i njegove primjene u školama s nastavnim planom i programom na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini potpisan je u utorak u Zagrebu.

Dan općine Travnik donio je još jedan zanimljiv i korisan sadržaj u organizaciji JU za predškolski odgoj i obrazovanje Obdanište Travnik koji je održan u ponedjeljak, 28. ožujka 2022. godine. U sali Općine Travnik održan je okrugli stol na temu "Zdravstveni status predškolske djece - uslovi i potrebe".

U sklopu Središta za cjeloživotno učenje, SCU, u Donjem Putičevu pokraj Travnika otvorena je prva STEM učionica na području Srednjobosanske županije.

Danas, 30.03.2022. godine u 18:00 u sali HKC "Nova Bila" održat će se predavanje na temu "Zaštita djece u digitalnom okruženju".

Stranica 1 od 134

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa