.

U organizaciji udruge „Čuvarica tradicije“ Nova Bila, 28. rujna (srijeda) 2022. godine s početkom u 17,30 sati, na platou ispred JU HKC Nova Bila bit će upriličeno NARODNO VESELJE „Svadbeni običaji u Lašvanskoj dolini“, ujedno i snimanje kadrova za dokumentarni film (folklorne i izvorne skupine lašvanske doline dočekuju svatove i mladence na konjima).

Središte za cjeloživotno učenje u Travniku organiziralo je završnu konferenciju Poduzetničke akademije „Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta“.

Tijekom iduće godine kroz Federaciju Bosne i Hercegovine gradit će se čak 110 kilometara autoceste. Kako su nedavno potvrdili iz JP Autoceste FBiH, do kraja ove godine planiran je početak gradnje kompletnog sjevernog dijela koridora Vc, odnosno ukupno 43 kilometra, prenosi Večernji list.

Zračna luka Mostar potpisala je važan ugovor s Wizz Airom, najbrže rastućom europskom aviokompanijom, koji će omogućiti redovite izravne letove sljedećeg ljeta.

Blagdan Male Gospe obilježavaju katolici širom svijeta, a tradicionalno se i na poseban način se obilježava u Travniku u travničkoj župi Ovčarevo na jednom od najpoznatijih svetišta u Bosni i Hercegovini, Gospinom vrilu.

U petak, 09.09.2022. godine, u 19 sati, u „Centru za kulturu općine Travnik“ će se održati promocija knjige „Razgovori s ekonomistima“ autora Gorana Pejakovića. Promotori knjige su prof.dr.sc. Hasan Mahmutović, prof.dr.sc. Darijo Jerković i doc.dr.sc. Almedin Zec, a moderator je Ivan Volić.

U nedjelju, 4. rujna 2022. godine u Novoj Biloj službeno je završen Drugi regionalni festival monodrame "inBox", a za najbolju ovogodišnju predstavu izabrana je "Bukača" Tee Šimić iz Hrvatske.

U školskoj 2022./2023. godini SUMIT eDnevnik će koristiti 56 od 135 škola koje nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Djeca i roditelji 56 škola moći će putem aplikacije vidjeti bitne informacije koje upisuju razrednici i nastavnici u školama, kao što su ocjene, izostanci i druge bilješke. Nastavnicima, razrednicima i ravnateljima je smanjena administracija i omogućen lakši rad i upravljanje školom.

Sinoć je uoči blagdana Male Gospe svetim misnim slavljem obilježen prvi dan trodnevnice na Gospinom Vrilu, svetištu nadomak Travnika.

Ljetna turistička sezona na području Županije Središnja Bosna (ŽSB) je dobra, ocijenio je Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice ŽSB, ustvrdivši kako je ove godine posebno uspješan sportski turizam.

Stranica 1 od 137

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa