.

Konferencija, koja je okupila više od 50 sudionika iz Vrhbosanske nadbiskupije, Banjolučke, Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, održana je u Nadbiskupijskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku u četvrtak, 7. listopada s početkom u 11 sati.

Molitvena zajednica mladih „Nanovo rođeni“ iz Zagreba održat će od 14. do 17. listopada duhovni seminar za mlade u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbrarić“ u Travniku. Cilj susreta je okupiti mlade iz BiH kako bi se stvorilo molitveno zajedništvo i kako bi se mladi otvorili novoj evangelizaciji.

U razdoblju od 1. studenog ove godine do 1. travnja 2022. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine zakonski je obvezno posjedovanje i korištenje zimske opreme i to bez obzira na vremenske uvjete.

U povodu obilježavanja mjeseca ružičaste vrpce, mjeseca tijekom kojeg se u cijelom svijetu skreće pažnja na važnost redovitih pregleda i kontrola dojki, koji mogu ženi spasiti život, članice ŽO Zajednice žena HDZ BIH “KKK” ŽSB na čelu s predsjednicom Suzanom Krišto organizirale su okrugli stol na temu Dijagnostika i liječenje karcinoma dojke-izazovi, problemi i rješenja.

Zbog najavljenog pada temperatura, sisitem daljinskog grijanja u Travniku bit će pušten u rad u nedjelju 10. listopada 2021. godine i trajat će do kraja grejne sezone, saopćeno je iz Toplane Travnik.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Padavine uglavnom slabog do umjerenog intenziteta.

Stožer je donio neke izmjene koje se tiču prelaska granice s obzirom na privremene zabrane, odnosno ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

Općinsko vijeće Travnika na svojoj današnjoj sjednici pooštrilo je uvjete za dobivanje dozvola za gradnju mini hidroelektrana u toj općini, ali i spriječilo mogućnost izgradnje vjetroelektrana na prostoru Babanovca, Galice, Kostolca, Devečana i prostora planiranih za izgradnju SKI staza i planiranih sportsko rekreacijskih sadržaja.

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović zakazala je 9. redovitu sjednicu OV Travnik koja će se održati 5. listopada 2021. godine u Centru za kulturu Općine Travnik s početkom u 9 sati.

Stranica 1 od 368

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa