.

S Vlašića se od subote vijori jedna od najvećih zastava Republike Bosne i Hercegovine s ljiljanima, jednim od najprepoznatljivijih simbola srednjovjekovne Bosne kojeg su Bošnjaci od proteklog rata kao nacija u nastanku priglili i od tad bezobzirno svojataju..

Godine 1923. fra Alojzije Perčinlić na mjestu izvora, tik uz brdo, izgradio je kapelicu na čast Majke Božje. Uređen je izvor s dvije cijevi, a u kapelicu postavljen kip Lurdske Gospe. Budući da se s godinama povećavao broj vjernika koji posjećuju svetište, izražena je želja za većom crkvom.

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić u proteklom razdoblju potpisao je dekrete o imenovanjima i razrješenjima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, prenosi nedjelja.ba.

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt danas boravi u službenoj posjeti Središnjoj Bosni.

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u četvrtak je u zgradi Vlade te županije održan sastanak o stanju s afričkom svinjskom kugom na području Županije Posavske, Bosne i Hercegovine i državama okruženja te o načinima suzbijanja bolesti.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Tijekom dana postepeno jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

U predivnom okruženju sportskih kompleksa Hotela Sunce brojne sportske ekipe iz BiH i inostranstva obavljaju pripreme pred novu sezonu ali i velika svjetska natjecanja.

U Travniku je danas održana redovita sjednica Vlade Srednjobosanske županije.. Pred ministrima se, uz ostalo našlo i nekoliko odluka o izdvajanju sredstava nižim razinama vlasti, za poticaje poljoprivredi, ulaganja u zdravstveni sektor, kapitalna ulaganja kao i materijalne izdatke.

Vlada Srednjobosanske županije koju su krajem svibnja dvotrećinskom većinom u Saboru formirali HDZ BiH i SDA funkcionira kao i dosad, zapravo svih poslijeratnih godina u kojima su obje stranke bile dio vlasti (s izuzetkom tek nekoliko mjeseci u kojima je HDZ BiH 2011. izbačen iz vlasti, ali se u nju uspio vratiti, što s federalnom razinom nije bio slučaj). U SBŽ jednako kao i Hercegovačko-neretvanskoj Vlada se imenuje dvotrećinskom većinom u županijskim skupštinama koje broje 30 zastupnika. S 11 ruku u Saboru ključeve vlasti u SBŽ imala je SDA kao što ih u HNŽ-u ima HDZ BiH. U dvije županije koje su nekad bile s posebnim režimom upravljanja očekivalo se istodobno formiranje vlasti, piše Večernji list..

Koristeći potencijal obnovljivih izvora energije, vjetra i sunca, koji BiH ima, stanovništvu, ali i gospodarskim subjektima značajno je olakšana procedura dobivanja dozvola za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, kao i za njezinu prodaju na tržištu.

Stranica 1 od 395

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa