.

Ovog utorka, 14. srpnja, Vladu Kantona Središnja Bosna, odnosno premijera Tahira Lendu posjetit će NJ.E.Mr. sc. Ivan Sabolić, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, sa suradnicima, prenosi tntportal.ba.

Busovača, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Jajce samo su neke od općina koje će u gospodarskom smislu profitirati ako se intezivira projekt brze ceste Lašva petlja – Nević Polje, kao dijela brze ceste Lašva – Donji Vakuf.

Ravnatelj Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik don Željko Marić u suradnji s portalom Centralna.ba organizirali su druženje hrvatskih medija Bosne i Hercegovine, te obilazak KŠC „Petar Barbarić“, spomen-groba Petra Barbarića, samostana u Gučoj Gori, te odmor u planinarskom domu „Erik Brandis“ na Vlašiću.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, u dolini šehida, u subotu, 11. srpnja završen je ukop još devet žrtava genocida. Devet tabuta prekriveni zelenim pokrovom, ukopani su u svom kaburu.

Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinam i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta BiH usvojene izmjene Izbornoga zakona BiH kojima se napokon omogućava izbor vijećnika u Gradsko vijeće Mostara, Klub Hrvata u državnom Domu naroda zatražio je od Vijeća ministara da na istom tragu izradi prijedlog izmjena izbornih pravila za Travnik.

Repriza šovinističke izborne kampanje, koja se onda pretvorila i u medijsku hajku da će Hrvati iz BiH presuditi na izborima, događa se i na ovim izborima za Hrvatski sabor.

Diljem svijeta u tijeku su izbori za zastupnike u Hrvatski sabor koji se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu održavaju danas u vremenu od 07:00 do 19:00 sati. Napominjemo da su birači u inozemstvu imali pravo glasati i jučer, prema informacijama zabilježena je mala izlaznost u BiH prvi dan.

Vlašić je obogatio svoju turističku ponudu inod sada potpuno besplatno.možete uživati u drive i  kinu iz udobnosti vašeg automobila.

U srijedu, 1. srpnja 2020. godine u Hrvatskoj bolnici "dr. fra Mato Nikolić" Nova Bila-Travnik uspješno je realizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Općine Travnik. U spomenutoj akciji nesebično su krv darovali pripadnici Počasne postrojbe Oružanih snaga BiH.

Stranica 1 od 335

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa