.

Kada imate volju i želju da riješite krupan problem, a ovog trenutka jedan od najvećih problema u BiH su izmjene Izbornog zakona, sve je moguće - izjavio je šef Kluba HDZ-a u Zastupničkom domu državnog parlamenta Nikola Lovrinović.

Izaslanici hrvatskog i srpskog naroda na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH izglasali su da se izmjene Izbornog zakona BiH koje je predložila Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i njen lider Dragan Čović razmatraju po hitnoj proceduri.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Zakon o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizoda za pušenje FBiH u verziji koja je usvojena na Domu naroda FBiH.

27. travnja 2022. godine na izbornom Kapitulu Franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je započeo 25. travnja, na Franjevačkoj teologiji u sarajevskom naselju Neđarići, za novog provincijala izabran je dosadašnji definitor i gvardijan franjevačkog samostana Sv. Ilije u Zagrebu fra Zdravko Dadić, a novi vikar Provincije je dosadašnji definitor i urednik franjevačkog mjesečnika Svjetla riječi fra Janko Ćuro.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BIH, je ukazalo čast Općinskom sudu u Travniku, te je na telefonskoj sjednici od 10.03.2022.godine donijelo Odluku o formiranju Radne grupe za izradu Srednjoročne strategije razvoja Pravosudnog informacionog sistema BIH, čiji član je predsjednik Općinskog suda u Travniku, Goran Dujić.

Jutros je pretežno vedro na području Krajine i krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U većem dijelu zemlje je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH dr. Dragan Čović uputio je pismo ključnim međunarodnim dužnosnicima te ih informira o posljednjim pregovorima o ograničenim izmjenama Ustava i Izbornog zakona.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH najoštrije osuđuje prijetnje smrću koje su na Facebook stranici Županijskog odbora HDZ-a Zeničko- dobojske županije upućene Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH i predsjedatelju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lvi Tadiću, predsjedniku ŽO HDZ ZDŽ i predsjedniku Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH.

Predsjednik NiP, Elmedin Konaković u Danu uživo N1 je govorio o konkretnim prijedlozima koji su bili na stolu, a tiču se reforme Izbornog zakona. Konaković je otkrio zašto su pregovori propali ali i što bi konkretno značili za BiH da su usvojeni.

Stranica 1 od 122

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa