.

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić u proteklom razdoblju potpisao je dekrete o imenovanjima i razrješenjima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, prenosi nedjelja.ba.

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u četvrtak je u zgradi Vlade te županije održan sastanak o stanju s afričkom svinjskom kugom na području Županije Posavske, Bosne i Hercegovine i državama okruženja te o načinima suzbijanja bolesti.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Tijekom dana postepeno jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Koristeći potencijal obnovljivih izvora energije, vjetra i sunca, koji BiH ima, stanovništvu, ali i gospodarskim subjektima značajno je olakšana procedura dobivanja dozvola za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, kao i za njezinu prodaju na tržištu.

Sukladno Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, isplata mirovina za srpanj u Federaciji BiH počet će u subotu, 5. kolovoza.

Jutros je u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne je pretežno sunčano. Oblačnije je na sjeveru Hercegovine, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a te kantonalna ministarstva su odlučila privremeno povećati broj policajaca u osnovnim i srednjim školama nakon masakra koji se jutros dogodio u beogradskoj školi.

U Federaciji BiH će u petak, 5. svibnja, biti isplaćene uvećane mirovine za travanj za ukupno 434.403 umirovljenika, kao i razlika za prva tri mjeseca, objavljeno je iz Federalnog zavoda mirovinsko – invalidskog osiguranja.

Nakon što je Predstavnički dom Parlamenta FBiH prije nekoliko dana potvrdio sastav nove Vlade FBiH, ministri i premijer Nikšić danas su i zvanično preuzeli dužnost.

HNS BiH najoštrije osuđuje ratnohuškačku izjavu poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, reisa-l-uleme Huseina ef. Kavazovića u kojoj je, 4. ožujka za MTV Igman, javno pozvao na pripremu za mogući nadolazeći oružani sukob u Bosni i Hercegovini.

Stranica 1 od 127

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa