.

Zbog činjenice da je procedura izbora izvršne vlasti u Federaciji, a sukladno nametnutim odlukama iz 2000. i 2002. godine, dovedena u okvir u kojemu je teoretski, ali i u praksi, moguće ustrojiti vlast bez sudjelovanja predstavnika Hrvata, bošnjačke političke stranke i ove su godine, uoči općih izbora, krenule u realizaciju aktivnosti kojima žele ostvariti nadzor nad trećinom Kluba hrvatskoga naroda u BiH. Posredstvom te trećine, koju bi popunili bošnjačkim glasovima, pokušali bi onda izabrati predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH, a samim time stvoriti i pretpostavke za izbor Vlade Federacije bez predstavnika hrvatskih stranaka.

Posve naivno, bezobrazno ili je oboje bilo u pitanju kada je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, ne trepnuvši, izjavila da joj je drago što predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nije negirao genocid u Srebrenici tijekom radnoga ručka u Brdu kod Kranja iako je prije toga uputila oštru prosvjednu notu Hrvatskoj na temelju, očito, glasina, a cijela bošnjačka javnost izlila tone žuči na predsjednika, Hrvatsku i Hrvate, piše Večernji list BiH.

Prema UN-ovoj Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, a koju je ratificirala Bosna i Hercegovina, države ima obvezu učiniti sve da olakša život osobe s invaliditetom i omogući potpuno sudjelovanje u svim aspektima života, rada i uključenosti u zajednicu.

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Kiša se zabilježena u sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično središnjim područjima Bosne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Države Europske unije bore se s velikim povećanjem cijena energije otkako je Rusija – ključni opskrbljivač plinom, u veljači izvršila invaziju na Ukrajinu, piše Večernji list BiH.

Hrvatski narodni sabor BiH oglasio se priopćenjem povodom izjava predsjednika Turske i najavljenih novih prosvjeda ispred zgrade OHR-a.

Nekadašnji šef bosanskohercegovačke diplomacije i dugogodišnji čelnik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija ocijenio je pogubnom za Bošnjake izjavu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana koji je u utorak navečer u Sarajevu optužio Zapad da pokušava podijeliti i uništiti muslimane.

Jutros prevladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama ima magle, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutros je pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Stranica 1 od 124

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa