.

U organizaciji udruge „Čuvarica tradicije“ Nova Bila, 28. rujna (srijeda) 2022. godine s početkom u 17,30 sati, na platou ispred JU HKC Nova Bila bit će upriličeno NARODNO VESELJE „Svadbeni običaji u Lašvanskoj dolini“, ujedno i snimanje kadrova za dokumentarni film (folklorne i izvorne skupine lašvanske doline dočekuju svatove i mladence na konjima).

Blagdan Male Gospe obilježavaju katolici širom svijeta, a tradicionalno se i na poseban način se obilježava u Travniku u travničkoj župi Ovčarevo na jednom od najpoznatijih svetišta u Bosni i Hercegovini, Gospinom vrilu.

U nedjelju, 4. rujna 2022. godine u Novoj Biloj službeno je završen Drugi regionalni festival monodrame "inBox", a za najbolju ovogodišnju predstavu izabrana je "Bukača" Tee Šimić iz Hrvatske.

Sinoć je uoči blagdana Male Gospe svetim misnim slavljem obilježen prvi dan trodnevnice na Gospinom Vrilu, svetištu nadomak Travnika.

Večeras u 19 sati u sali Osnovne škole „Novi Travnik“ bit će otvoreno Napretkovo kulturno ljeto „iNOVIraj“2022. Nakon službenog otvorenja kulturnog ljeta bit će upriličena književna večer, u okviru koje će biti predstavljen roman „Na Vrbasu tekija“, najnovije djelo suvremenog bosanskohercegovačkog i hrvatskog pisca Josipa Mlakića.

Danas se slavi sveti Anto Padovanski, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih svetaca Katoličke crkve. Sveti Antun Padovanski je najbrže proglašen svetim, kanoniziran je nakon samo 11 mjeseci!

Danas u sklopu manifestacije ,,Dani Nove Bile 2022'' održava se Koncert mladih glazbenika.

U organizaciji HKD Napredak Podružnica Novi Travnik i HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u petak, 3. lipnja 2022. godine s početkom u 19 sati u Domu kulture u Novom Travniku bit će otvorena izložba „Stećci – svjetska baština UNESCO-a.“

Udruga maratonaca “HEROJI NE UMIRU” ŽSB i SMŽ, uz potporu udruga iz Domovinskog rata županije Središnje Bosne, kao i načelnika općina, organiziraju 2. Memorijalnu utrku za sve majke Središnje Bosne.

Kazalište mladih "Korifej" iz Nove Bile i JU Pozorište mladih Sarajevo, u srijedu 1.6.2022. godine potpisali su Ugovor o koprodukciji.
Stranica 1 od 46

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa