.

Crkva 20. srpnja slavi Sv. Iliju. Kao starozavjetni prorok on ima vrlo važno mjesto u židovskoj, kršćanskoj i islamskoj predaji, o čemu svjedoče brojni spisi o njemu. Živio je i djelovao u Sjevernom izraelskom kraljevstvu u 9. stoljeću prije Krista u vrijeme kraljevanja Ahaba i Ahazje. U travničkoj župi Korićani sv. Ilija se slavi kao zaštitnik župe.

Tradicionalna Smotra Folklora "Sijelo u Paklarevu" održat će se 27. srpnja 2024. godine u 19 sati kod škole u Paklarevu.

Tradicionalna 13. manifestacija "Večer folklora župa Potkraj i Turbe" održat će se 27. srpnja 2024. godine u organizaciji Izvornog folklornog društva “Župa Potkraj - Turbe”.  

U srijedu je u Vitezu, u organizaciji lokalnog ogranka Matice hrvatske, održan izuzetno zanimljiv događaj kakvog publika u ovom dijelu BiH rijetko ima prigodu za vidjeti. Naime, izvedena je dugo najavljivana monodrama Roberta Kurbaše, poznatog hrvatskog kazališnog i televizijskog glumca.

Već tradicionalna manifestacija Šlingani dani održana je u Jalžabetu u Varaždinskoj županiji po 25. put s bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Likovnom kolonijom za mlade, svečanim defileom i koncertom "Od malena za sva vremena", zatvorili smo manifestaciju 18. "Travničke večeri", navode organizatori JU Centra za kulturu Travnik nakon sinoćnjeg posljednjeg dana manifestacije "Travniče večeri".

Dani hrvatske tradicije u Travniku u organizaciji HKD "Napredak" Travnik završeni su u petak interaktivnom izložbom tradicijskih instrumenata.

Povodom "Dana hrvatske tradicije u Travniku" koju organizira Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" podružnica Travnik večeras je na programu Interaktivni prikaz hrvatskih glazbala.

Otvorene 18. Travničke večeri

Svečanim defileom ulicom Bosanskom, dječijim balom i izložbom slika, upriličeno je otvaranje ovogodišnjih 18. Travničkih večeri.

Najmlađi ansambl Gradskog kazališta mladih Vitez odigrao je sinoć premijeru predstave “Mašta može svašta”. Kazališna dvorana u Vitezu bila je pretijesna za sve one koji su željeli pogledati novu teatarsku poslasticu nastalu u kuhinji viteških kazalištaraca. 

Stranica 1 od 64

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa