.

U sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru danas je potpisan Ugovor za izgradnju prve dionice brze ceste Lašva-Travnik-Jajce, od poslovne zone Vitez do Nević Polja. Ugovor su potpisali Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH i Mario Bevanda, predstavnik tvrtke Hering d.d. Široki Brijeg. Potpisivanju ugovora nazočio je i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

U okviru obilježavanja Dana općine Travnik, danas je održan i sajam organske hrane u organizaciji Asocijace organskih proizvođača SBK, koja već 16 godina vrijedno radi na promociji svojih proizvoda.

Gost Kluba menadžera je Josip Ledić, osnivač arhitektonskog ureda LEDIĆ ARHITEKTURA d.o.o., Travnik.

Omladinska banka Travnik poziva mlade da pišu projekte i mikrobiznise od 17.02. do 14.03.2022. godine do 14 sati.

Portal flash.ba, odnosno Srećko Stipović napravio je zanimljivu priču o braći Jurić i obitelji Janković koji svojim radom i idejama daju pozitivan primjer današnjem društvu.

Kompanija “Lidl” osnovana je u Bosni i Hercegovini, nakon što je ovaj njemački gigant nedavno najavio ulazak na bh. tržište.

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Travnik u suradnji sa BeeZone biznis inkubatorom Centra za edukaciju mladih poziva sve zainteresirane mlade osobe koje žele pokrenuti vlastiti biznis da se prijave za učešće u programu podrške razvoju biznisa koji se provodi u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, kojeg financira Europska unija u vrijednosti od 15 miliona eura, a realiziraju ga GIZ, UNDP i MOR.

Centar za edukaciju mladih nastavlja aktivnosti podrške mladima u pokretanju startup biznisa, zapošljavanju i samozapošljavanju kroz programe svog BeeZone biznis inkubatora.

Općinsko vijeće Travnik na jučerašnjoj sjednici prihvatilo je Prijedlog odluke o aktiviranju Centralne razvojne subzone (CRS) na području Vlašića. Time je načinjen korak ka investiciji vrijednoj preko 100 miliona KM koju na Vlašiću namjerava realizovati kompanija “Mali Fis” u vlasništvu poznatog bh. poduzetnika Pere Gudelja.

U srijedu, 22. srpnja 2020. godine u Travniku je zvanično prezentiran projekt "Staza stare pruge" kojim će se kreirati novi turistički proizvodi za turiste koji područje Središnje Bosne posjećuju tijekom ljeta, čime će se dodatno unaprijediti turistička ponuda za duži boravak i omasovljenje posjetitelja u okviru turizma na otvorenom na području Travnika, Viteza, Donjeg Vakufa, Busovače i Jajca.

Stranica 1 od 17

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa