.

Predstavnici Univerziteta u Travniku, Fakulteta za tehničke studije, posjetili su premijera Srednjobosanskog kantona Tahira Lendu i upoznali ga s tim da će se u svibnju 2024. godine održati „Međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna“.

S velikim uzbuđenjem najavljujemo predstojeću konferenciju "AgroEKO Travnik 2024", koja će se održati u četvrtak, 7.3. 2024.godine, u prekrasnom Travniku. Ovaj događaj organizira Središte za cjeloživotno učenje Travnik u suradnji s cijenjenim partnerima: USAID Turizam, Alterural i Turističkom zajednicom Općine Travnik, uz podršku i pokroviteljstvo Općine Travnik i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kantona KSB/SBK, navode iz Središta za cjeloživotno učenje.

Večeras je u Centru za kulturu općine Travnik održana promocija knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora prof.dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc. Gorana Pejakovića. Promotori knjige bili su: prof. dr.sc. Marko Šantić, prof. dr.sc. Edin Arnaut, prof. dr.sc. Semina Škandro i doc. dr.sc. Tanja Gavrić.

U okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu koji se održava u razdoblju od 22.-25.2.2024. godine Turistička zajednica SBK/KSB predstavlja turističku ponudu središnje Bosne s naglaskom na ljetnu turističku ponudu gradova i aktivnosti na otvorenom.

U Vitezu bi trebala krenuti proizvodnja borbenih vozila. Do toga će doći kada se riješe sve peripetije u vezi s Vitezitom i kada se novom vlasniku omogući da uđe u posjed i pokrene proizvodnju.

Večeras u 18 sati u Centru za kulturu općine Travnik održat će se promocija knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora prof.dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc. Gorana Pejakovića. Promotori knjige su: prof. dr.sc. Marko Šantić, prof. dr.sc. Edin Arnaut, prof. dr.sc. Semina Škandro i doc. dr.sc. Tanja Gavrić.

Ekonomija Europske unije oporavlja se brže od očekivanog, što vraća optimizam i domaćim privrednicima da je pad izvoza prošlost i da je pred nama godina oporavka, prenosi avaz.ba.

U Centru za kulturu općine Travnik, u petak, 23.02.2024. godine, u 18 sati, održat će se promocija knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora prof.dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc. Gorana Pejakovića. Promotori knjige su: prof. dr.sc. Marko Šantić, prof. dr.sc. Edin Arnaut, prof. dr.sc. Semina Škandro i doc. dr.sc. Tanja Gavrić.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i dopremijeri i federalni ministri, financija Toni Kraljević i razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, te federalni ministar pravde Vedran Škobić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, održali sastanak sa predstavnicima reprezentativnog Udruženja poslodavaca u Federaciji BiH.

EIB Global, financijski ogranak Europske investicijske banke (EIB) za aktivnosti izvan EU, odobrio je kredit u iznosu od 36 milijuna eura za izgradnju vjetroelektrane snage od 50 MW na Vlašićkoj visoravni, koja se nalazi oko 15 km sjeverozapadno od Travnika.

Stranica 1 od 22

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa