.

U Travniku je danas održana redovita sjednica Vlade Srednjobosanske županije.. Pred ministrima se, uz ostalo našlo i nekoliko odluka o izdvajanju sredstava nižim razinama vlasti, za poticaje poljoprivredi, ulaganja u zdravstveni sektor, kapitalna ulaganja kao i materijalne izdatke.

Vlada Srednjobosanske županije koju su krajem svibnja dvotrećinskom većinom u Saboru formirali HDZ BiH i SDA funkcionira kao i dosad, zapravo svih poslijeratnih godina u kojima su obje stranke bile dio vlasti (s izuzetkom tek nekoliko mjeseci u kojima je HDZ BiH 2011. izbačen iz vlasti, ali se u nju uspio vratiti, što s federalnom razinom nije bio slučaj). U SBŽ jednako kao i Hercegovačko-neretvanskoj Vlada se imenuje dvotrećinskom većinom u županijskim skupštinama koje broje 30 zastupnika. S 11 ruku u Saboru ključeve vlasti u SBŽ imala je SDA kao što ih u HNŽ-u ima HDZ BiH. U dvije županije koje su nekad bile s posebnim režimom upravljanja očekivalo se istodobno formiranje vlasti, piše Večernji list..

3. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana u četvrtak 15. lipnja 2023. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade KSB u Travniku.

O surovom postupanju postrojbe El Mudžahid prema zarobljenim civilima i pripadnicima HVO- a na Bikošima 7. lipnja 1993. godine govorilo se i u Haaškom tribunalu. Ipak, potresno svjedočenje o smrti 39 ljudi, pa čak i o smrti devetnaestogodišnje Ane Pranješ, za Sud nije bilo dovoljno da donese zasluženu presudu Rasimu Deliću i Enveru Hadžihasanoviću.

U svibnju -mjesecu borbe protiv melanoma, u brojnim zdravstvenim ustanovama u BiH, a tako i u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" će se raditi besplatni pregledi. U Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" su pregledi predviđeni za 09.05.2023. godine, od 11 do 14 sati.

Promocija dopunjenog izdanja „Diplomatske oluje“ Mate Granića bit će predstavljena večeras u Vitezu..

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova objavljuje KSB:

Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tijekom 2022.godine je nizom planskih aktivnosti uspjela da unaprijedi stanje sigurnosti na području kantona, po svim važnijim segmentima. Takva ocjena temelji se na sigurnosnim pokazateljima, a posebno na činjenici da nije bilo slučajeva najtežih kaznenih djela koja su ostala nerasvijetljena.

Zakon o sportu u Srednjobosanskom kantonu na snazi je desetak godina, ali prvi puta u 2022. godini izdvojena sredstva za sport dostigla su 0,5 posto ukupnih budžetskih sredstava, kako je predviđeno Zakonom o sportu, istaknuo je Bojan Domić, ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna.

U vojarni Mato Lučić Maturica u Kiseljaku svečano je obilježeno 29. godina od osnutka „Jastrebova“.

Stranica 1 od 112

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa