.

Ilijana Budimir Trupina dobitnica glumačke nagrade na smotri u Somboru

25 Listopad 2021

Nakon Viteza, Nove Bile, Dubravice, Busovače, Kaštel Kambelovca i Žepča, predstava ,,Pidžama za šestero” izvedena je i u Somboru (23.10.2021.).

Predstava je izvedena u sali Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ u sklopu XII. Međunarodne smotre amaterskih dramskih društava, a Ilijana Budimir Trupina, inače tajnik HKC-a, dobila je nagradu za najuspješnije glumačko ostvarenje u toj predstavi.

Iznimno smo ponosni što je naša suradnja s Gradskim kazalištem mladih Vitez postala ovako plodonosna, te što je ,,Pidžama za šestero”, koja je nastala kao produkt te suradnje, postala uspješnica čak i na regionalnoj razini. Igranje u sklopu međunarodnog festivala u Somboru čak je osmo po redu, u šestom gradu i trećoj različitoj državi. To je potvrda vrhunskog rada jedne ipak amaterske dramske družine, koja je uz logističku i producentsku podršku Gradskog kazališta mladih Vitez i HKC-a Nova Bila, došla do razine na kojem bi im mogli pozavidjeti i profesionalci.

Napomenut ćemo da je predstava uspješno producirana, a sada se uspješno izvodi – u ovom vrlo izazovnom pandemijskom vremenu. Također, moramo istaknuti imena osoba zaslužnih za realizaciju cijele ove priče, a to su glumci: Slaven Katava, Ivanela Brković, Bruno Grebenar, Ilijana Budimir Trupina, Ana Gabrić i Matej Baškarad; redatelj predstave Marko Mirković, tehnička podrška Svjetlana Križanović te producenti: Ivan Sajević i Dragan Đido.

Dobitnica glumačke nagrade po odluci žirija, naša Ilijana Budimir Trupina istaknula je sljedeće:

-Iako moje iskustvo vezano za kazališnu umjetnost seže još iz viših razreda osnovne škole, ovo je bio prvi put da je neka predstava u kojoj glumim bila dio festivala. Sve predstave u kojima sam do sada igrala, igrane su nekoliko puta i nisu igrane na festivalima. Zbog toga je ovo za mene posebno iskustvo i nešto zbog čega će mi Sombor ostati u posebnom sjećaju kao i predstava „Pidžama za šestero“. Netko od novinara u Somboru me pitao, da li je bilo teško spremiti ovu predstavu i da li je meni bilo teško igrati kuharicu Suzu…? Ništa nije teško kada je dobra ekipa, kada su dobri međuljudski odnosi, kada imate dobrog redatelja, kada ste dio ove priče zbog ljubavi prema kazalištu i kad ste spremni mnogo toga žrtvovati kako bi odradili ono što se od vas očekuje. A mi smo svi tu iz navedenih razloga, i svi dajemo sve od sebe kako bi se uspjeli organizirati oko održavanja proba i igranja predstave. Ova priča traje od 2019. godine, pandemija nas je malkice usporila, ali nas nije uspjela spriječiti u realizaciji naših ideja.

Nagrada za najbolju ulogu u predstavi, odnosno za najuspješnije glumačko ostvarenje po odluci žirija me iznenadila, nisam to očekivala, naravno da me sve to obradovalo, usrećilo i dalo mi motiva za još više truda. Ne volim se izdvajati, ne volim se hvaliti i mislim da su sve moje kolege bile i više nego odlične. Svi su svoj lik odigrali odlično, i mišljenja sam kako je na moju stranu prevagnulo to što je uloga kuharice Suze komičnija od ostalih, a što se tiče glumačke sposobnosti – mislim da smo svi super i da smo odlična ekipa što će sigurno rezultirati i velikim brojem igranja predstave „Pidžama za šestero“ kao i velikog broja drugih predstava. I sad razmišljam kako nagradu nisam dobila ja, nego kuharica Suza. Oni koji su gledali predstavu znaju da ja u predstavi itekako profitiram, i da im sve pare uzmem. Od narednog igranja najavljujem poskupljenje sukladno poskupljenjima oko nas ili ćemo igrati 37 % posto manje predstave, uz smijeh je dodala na šalu uvijek spremna Ilijana.

Naposljetku Ilijana je još istaknula: ,,Želim se zahvaliti Ivanu Sajeviću i Draganu Đidi (izvršnim producentima), našem dragom redatelju Marku Mirkoviću, Svjetlani koja nas prati svjetlom i glazbom, glumicama Ivaneli i Ani, glumcima: Bruni, Slavenu i Mateju. Svi spomenuti su zaslužni za uspješnu suradnju GKM-a Vitez i JU HKC-a Nova Bila koja se ne ogleda samo u ovoj predstavi nego u mnogim zajedničkim programima koji su se realizirali unatrag 15 godina. Hvala također odličnim domaćinima Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ Sombor na gostoprimstvu i organizaciji festivala”.

Možda je crtež koji prikazuje Jedna osoba i stajati

 

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i u zatvorenom

 

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i u zatvorenom

Može biti slika sljedećeg: 7 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

 

 

/Facebook: Hrvatski kulturni centar Nova Bila/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa