.

ŽSB: Rasvjetljena krivična djela prevare, razbojništva i krađe

01 Veljača 2016

Prema informacijama Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB, u ŽSB rasvjetljena su četiri krivična djela. 

 

 

Policijski službenici na području ŽSB su radeći na otkrivanju izvršitelja krivičnih djela izvršenih u ranijem periodu uspjeli otkriti izvršitelje više krivičnih djela kako slijedi:

U Jajcu je otkriven izvršitelj krivičnog djela „Prevara“ koje je izvršeno dana 27.11.2015.godine kada je nepoznati izvršitelj od radnice trgovine „Perutnina Ptuj“ u Jajcu na prevaru uzeo 550 KM predstavljajući se kao zastupnik lokalnog nogometnog kluba kojem je vlasnik trgovine obećao novčani prilog za izradu dresova sa logom kluba i navedene trgovine. U otkrivanju izvršitelja ovog krivičnog djela značajna suradnja ostvarena je sa službenici PP Brod – Republika Srpska, gdje je nastanjen osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela Z.Ž. rođen 1981.godine.

Na području Jajca otkriven je i izvršitelj razbojništva izvršenog dana 16.01.2016.godine, kada je nepoznati izvršitelj oduzeo 580 KM od radnice sportske kladionice „Hattrick“ u Jajcu. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je N.M. rođen 1995.godine iz Jajca.

U Bugojnu su otkriveni izvršitelji krivičnog djela teške krađe koja je izvršena dana 05.01.2016.godine kada su nepoznati izvršiteljiizvršili provalu i krađu iz ugostiteljskog objekta „Nukleus“ u ulici Nugle u Bugojnu. Osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela su osobe inicijala A.D. rođen 1996.godine, R.Ć. rođen 1996.godine i A.R. rođen 1999.godine, svi iz Bugojna.

U Gornjem Vakufu-Uskoplju otkriven je izvršitelj krivičnog djela krađe izvršene dana 06.01.2016.godine na štetu E.P. iz Mostara, a osumnjičena za ovo krivično djelo je S.T. rođena 1983.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te izvršitelj krivičnog djela „Prikrivanja“ izvršenog dana 04.01.2016.godine na štetu A.T. iz Gornjeg Vakufa Uskoplja. Za izvršenje ovog krivičnog djela sumnjiči se osoba N.P. rođen 1973.godine iz Bugojno.

Po kompletiranju predmeta protiv svih osumnjičenih će biti podneseno izvješće županijskom tužiteljstvu Travnik./o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa