.

Donji Vakuf: Prodavali lijekove koji ne odgovaraju opisu na deklaraciji

12 Veljača 2016

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB za 12.02.2016. godine.

 

 

KRIMINALITET

Tijekom protekla 24 sata na području ŽSB prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 1 oštećenju tuđe stvari i 1 prevari.

Dana 11.02.2016.godine oko 08,30 sati u PP Donji Vakuf prijavljeno je krivično djelo prevare izvršeno od strane 2 nepoznate osobe prethodnog dana, koje su se predstavljale kao zaposlenici ljekrane „Katava“ Vitez, te starijoj ženskoj osobi prodali lijekove koji ne odgovaraju opisu na deklaraciji, a koristili su ambalažu navedene ljekarne. Istog dana oko 09,50 u PP Vitez obratio se i vlasnik navedene ljekarne te prijavio da ga pozivaju građani koji su kupili različite medicinske preparate sa logom navedene ljekarne, a osobe koje su prodavali navedene proizvode nisu zaposlenici ljekarne niti imaju bilo kakvu vezu sa ljekarnom. Službenici Sektora kriminalističke policije preduzimaju mjere na otkrivanju izvršitelja ovog kaznenog djela, a građane upozoravamo da ne kupuju takve proizvode s obzirom da postoji mogućnost štetnih posljedica za zdravlje ljudi.

Također, molimo građane da ukoliko im bude nuđena kupovina takvih proizvoda to prijave najbližoj policijskoj stanici, kako bi osobe koje vrše krivično djelo prevare i proizvodnje i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica bile procesuirane.



NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici PP Vitez otkrili su 2 krivična djela izvršena početkom veljače 2016.godine. Radi se o krivičnom djelu teške krađe koja je izvršena u mjestu Divjak, općina Vitez, kada je nepoznati izvršitelj provalio u obiteljsku kuću i ukrao zlatni nakit. Drugo rasvjetljeno krivično djelo izvršeno je u mjestu Dubravica, općina Vitez, kada su nepoznati izvršitelji iz poduzeća „Lucijas“ ukrali oko 100 kilograma različitih aluminijskih predmeta, nakon čega su ih prodali u stanicu za otkup sekundarnih sirovina. Osumnjičeni za ova krivična djela je A.F. rođen 1983.godine iz Viteza, protiv kojeg je podneseno izvješće županijskom tužieljstvu Travnik.



JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira., a radi se o 1 slučaju učestvovanja u tuči i 1 slučaju prosjačenja. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa